smart

Dr Miroslav Stojanović Džiga: Mesne zajednice će samostalno raspolagati sa 50 posto prihoda (VIDEO)

Grad Izbori 2023 Politika

Dr Miroslav Stojanović DŽiga, kandidat za Gradonačelnika grupe građana Za Kragujevac- ZNAMO SE! u razgovoru sa meštanima MZ Desimirovac predstavio je deo programa koji se tiče razvoja mesnih zajednica i agrarnog budžeta.

  • Izvršićemo finansijsku decentralizaciju na nivou grada i to na način da gradske, prigradske i seoske mesne zajednice samostalno raspolažu sa 50% ubranog prihoda sa svoje teritorije. Građani će uz pomoć saveta mesnih zajednica, putem javnog izjašnjavanja sami odlučivati o prioritetima trošenja sredstava na nivou svoje mesne zajednice.
    Za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada neophodno je formirati agrarni budžet u visini od 1 do 1,5% Gradskog budžeta, što nominalno iznosi između 100 i 150 miliona dinara u odnosu na aktuelni budžet. Grad Kragujevac mora formirati konsalting kuću sa ciljem operativne izrade projekata, biznis planova koja bi olakšala preduzetnicima, privrednicima i poljoprivrednicima apliciranje za sve vrste beSpovratnih sredstava kod pristupnih fondova.
Tagovi:

1 thoughts on “Dr Miroslav Stojanović Džiga: Mesne zajednice će samostalno raspolagati sa 50 posto prihoda (VIDEO)

  1. Bravo DZIGO pravo u centar, ovo je najbolje nesto sto smo čuli, decentralizacija mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.