Dragan Đilas: Predsedniče, a elaborat?

Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pre novih obećanja, ispuni stara.

Prenosimo saopštenje SSP-a:

Pre 13 godina  je obećao da će poništiti sve što je Tadić oko Kosova prihvatio, vratiti Kosovo u ustavni poredak Srbije, a pregovore u Savet bezbednosti. Za 13 godina je dao pravosuđe, pozivni broj, energetski sistem, tablice, dinar….

Obećao je da će istražiti sve sporne privatizacije i pohapsiti sve odgovorne. Nije uhapšen niko, a po korupciji smo danas na čelu Evrope.

Obećao je fabrike čipova, Mercedes u Ikarbusu, leteće automobile, izvoz papaka u Kinu… Obećao je i da se neće kandidovati za predsednika Srbije. Obećao je i Maršalov plan i „new deal“ koji su nam doneli najveću inflaciju u Evropi i ogromnu zaduženost. Sada opet obećava..

Predsedniče, pre nego krenete u ispunjenje obećanja koja ste juče dali, možete li da ispunite obećanje koje ste dali u decembru 2023.godine.

Obećali ste tada da ćete do Božića javno saopštiti i izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji. Dan pred Božić ste rekli da se radi elaborat sa svim dokazima. Prošlo je dve nedelje od tada. Gde je elaborat predsedniče? Da li ste se uplašili? Ne sramotite  se  gospodine predsedniče, kad ste već obećali izađite i kažite koja je to zemlja, dajte narodu da vidi taj čuveni elaborat. Pola Evrope živi u neviđenom strahu da možda na njih ne mislite i da je elaborat o njima. Ne mogu od straha da spavaju, a mi u Srbiji živi nismo da elaborat, sa sve dokazima, pročitamo.  A elaborata nigde. Ne sramotite  se –  dajte elaborat ili javno kažite ono što svi znamo.  Priznajte da nema nikakvog elaborata, priznajte da se niko nije mešao u naše izbore, priznajte da  ste lagali, kao što lažete celu svoju političku karijeru. Od prvog dana kada ste ušli sa Šešeljem u priču pa do danas kada ste se u priču sa Šešeljem vratili.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.