Dragan Đilas: Prošle godine u Srbiji rođeno najmanje beba za poslednjih 50 godina

Politika

Ovo kaže predsednik Stranke slobode i pravde, čije saopštenje prenosimo:

Pre tačno godinu dana, komentarišući rast broja rođene dece u 2022. godini od oko 0.8%, Aleksandar Vučić je rekao: „Država Srbija ulaže mnogo novca u podsticanje rađanja. Naše mere su dale rezultat i to se nedvosmisleno vidi u povećanju broja rođene dece“. 

 Sada su stigli podaci o broju rođenih beba u 2023. godini i Vučić ćuti. Razlog je što se politika povećanja broja novorođenčadi raspala, kao i sve čime se bave naprednjaci.  Naime, 2023. u Srbiji  je rođeno najmanje beba u poslednjih 50 godina!! 1.437, odnosno čak 2,3% manje nego u 2022. godini!!  

Politika Vlade je dakle, doživela potpuni krah i zato ćute i Ana Brnabić i Aleksadar Vučić. Dok se Srbija gasi Vučić i ekipa ne shvataju da za povećanje nataliteta nije dovoljno samo dati finansijsku nadokanadu za svako rođeno dete. Potrebno je i za dete i za roditelje napraviti stabilnu i sigurnu zemlju, obezbediti mesto u obdaništu, zaista besplatno školovanje, pristojan posao za roditelje… Većine toga danas u Srbiji nema.  Zato sve više ljudi odlazi iz Srbije i sve se manje dece rađa. I tu nikakve kampanje, nikakvi lažni skokovi u budućnost ne mogu pomoći. 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.