Dragan Jovanović: Uputiću par primedbi na nacrt Prostornog plana puta „Vožd Karađorđe“

Ekonomija Grad

Agencija za prostorno planiranje Vlade Republike Srbije je stavila na javni uvid nacrt Prostornog plana posebne namene, državnog puta „Vožd Karađorđe“. Ukupna dužina puta ( brze saobraćajnice) je 163,75 km.

Kako je objavio predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, u ovu dužinu je uključen i krak koji spaja Kragujevac sa ovom brzom saobraćajnicom.

Predviđena je izgradnja 130 mostova, tri tunela i planirana je 21 petlja za uključenja na ovu brzu saobracajnicu.

  • Što se tiče opštine Topola, ovaj plan posebne namene zahvatiće i delove katastarskih  opština Belosavci, Zagorica, Junkovac, Maskar, Rajkovac, Kloka, Jelenac, Trnava, Svetlic, Sume, Topola selo, Gorovic i Žabare. Najvažnije su dve petlje, Orašac , koja se spaja sa Malim Požarevcem i druga petlja od Zagorice ka Kragujevcu. Cela trasa od 163 km deli se na četiri deonice.

Kako je objasnio Jovanović, najpre će se graditi pravac Lazarevac-Basin ( koji obuhvata severne delove opstina Ar i To), sa krakom od Orašca ka Malom Požarevcu.

  • Javni uvid traje do 24. aprila. Kao narodni poslanik iz opštine Topola, uputiću odredjene primedbe, pre svega na trase kroz Kloku, Jelenac i Junkovac, o čemu sam već razgovarao i sa ministrom Vesicem. Eksproprijaciju zemljišta vršiće nadležne opštine i za svaku parcelu ću pažljivo gledati da vlasnik bude pravično isplaćen za svoju imovinu. Veliki je posao ispred nas, poručio je Jovanović na svom Fejsbuk profilu.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.