Drgan Đilas urednicima RTS-a: Vi zato niste Javni servis Srbije. Vi ste sramota Srbije

Politika
  • Vi danas ljudima koji govore da treba da se spremamo za rat na Kosovu dajete mogućnost da iznose svoje stavove. Za njih na RTS-u ima prostora. Za nas, koji nudimo drugačiju, normalnu, pristojnu, sigurnu, stabilnu Srbiju – nema. Vi zato niste Javni servis Srbije. Vi ste sramota Srbije, poručio je danas Dragan Đilas urednicima RTS-a u novom dopisu, koji prenosimo: 

Mesec dana argumentovano navodim šta RTS sve ne objavljuje u svojim dnevnicima. Umesto odgovora dobio sam vređanje kroz više nepotpisanih tekstova za koje se tvrdi da ih je napisao takozvani kolegijum koga pored urednika informativnog programa čine i urednici kulturnog, obrazovnog, zabavnog i svih ostalih programa RTS-a.

Nikada niste objasnili zašto za dva meseca niste preneli nijedan dokaz o krađi izbora koje je iznosila opozicija. Čak ste tvrdili i da lažna prebivališta nisu kršenje zakona i da tako prijavljeni građani imaju pravo glasa. Činjenicu da je 90% evroparlamentaraca tražilo istragu o izborima u Srbiji ste sakrili objavljujući u jutarnjem dnevniku lažne informacije da je rezolucija Evropskog parlamenta usvojena minimalnom većinom. Nikada niste dali mogućnost da objasnimo da su tvrdnje Pinkova, Informera i predstavnika režima da ugrožavamo suverenitet Srbije laž. Time ste još jednom sprečili da RTS bude javni servis i da građani Srbije saznaju istinu. 

Isto ste uradili odbijajući moj predlog da u Dnevniku 2 pročitate tekst cele rezolucije, da napravite posebnu emisiju o činejnici da 90% Evrope sumnjaju da su izbori u Srbiji bili neregularni. Srozali ste RTS ispod nivoa na kome je bio u najmračnije vreme Slobodana Miloševića kada su njime upravljali Mitevići, Vučelići, Milanovići..

Nikada niste objavili informaciju da smo najgori u Evropi po stopi inflacije, da smo prezaduženi, da naši autoputevi koštaju tri puta skuplje nego u susednim zemljama. Niste objavili da je broj zaposlenih lekara i medicinskog osoblja smanjen za 7.000 za ovih 12 godina, da je broj poljoprivrednih gazdinstava smanjen za 20%,a da je prošle godine prvi razred osnovnih škola upisalo 14% prvaka manje nego pre dolaska SNS-a i Aleksandra Vučića na vlast.

Prenosili ste uživo dva sata lažna obećanja nazvana skokom u budućnost, sakrili ste od građana da skačemo u provaliju. Samo u sinoćnjem Dnevniku ste sakrili od građana završni izveštaj Crte o nepravilnostima na izborima, kao i pismo koalicije Srbija protiv nasilja Evropskom parlamentu. Niste u Dnevniku nego samo u emisiji „Šta radite bre“ preneli vest da naša koalicija neće ići na konsultacije oko održavanja sednice beogradskog parlamenta. Niste emitovali izjave nosioca liste, ali ste u istoj emisiji emitovali izveštaj o poseti predstavnika liste „Mi, glas iz naroda“ predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sa sve izjavom Branimira Nestorovića da svi Srbi treba da žive u jednoj državi i takozvanom srpskom svetu.

 Takva politika je devedesetih koštala desetine hiljada života. Stotine hiljada ljudi su, da bi sačuvali živote, morali da napuste mesta u kojima su živeli. Vi danas ljudima koji govore da treba da se spremamo za rat na Kosovu dajete mogućnost da iznose svoje stavove. Za njih na RTS-u ima prostora. Za nas, koji nudimo drugačiju, normalnu, pristojnu, sigurnu, stabilnu Srbiju – nema.

Vi zato niste Javni servis Srbije. Vi ste sramota Srbije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.