DS na svoju godišnjicu – Srbija će biti zemlja slobode, demokratije i solidarnosti

Politika

Demokratska stranka je stranka sa najdužom tradicijom u političkom životu Srbije, a osnovana je 3. februara 1919. godine.

Na današnji dan, pre 31 godinu, zbog potrebe građana za modernizacijom i demokratizacijom Srbije, za slobodom, jednakošću i solidarnošću, Demokratska stranka obnovila je svoje delovanje. Osnivačka skupština stranke održana je 3. februara 1990. godine. Za prvog predsednika izabran je Dragoljub Mićunović, a na Skupštini DS održanoj 5. januara 1994. godine za predsednika stranke izabran je Zoran Ðinđić. Demokratska stranka ponudila je građanima viziju bolje, uspešnije, moderne, evropske Srbije izborom Zorana Ðinđića za prvog demokratskog predsednika Vlade Srbije. On je bio najveća nada i najveća žrtva Srbije na početku 21. veka.

Demokratska stranka je svih ovih godina bila inicijator, pokretač i učesnik svih važnih političkih i društvenih procesa  koji su vodili ka demokratizaciji društva, a tako je i danas. Demokratska stranka i dalje insistira na vrednostima i principima na kojima je i osnovana, principima koji su temelji pravne i pravedne države. Iz tog razloga danas niko u Srbiji nije sam. Tu smo da pružimo podršku svakom ko se oseti ugroženim ili zaboravljenim od strane režima i da budemo tačka okupljanja svih mladih i onih nešto iskusnjiih sa kojima delimo ideale i viziju slobodne, demokratske i solidarne Srbije.

Naša borba za Srbiju kakvu želimo i zaslužujemo se nastavlja i trajaće sve dok Srbija ne bude uređena država, u kojoj je svaki građanin slobodan i zadovoljan životom u svojoj zemlji, ma koliko energije i vremena je za to potrebno uložiti. Srbija će biti zemlja slobode, demokratije i solidarnosti.

Informativna služba Demokratske stranke

Beograd, 3. februar 2021. godine

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.