DS: RTV za 4 godine u minusu 6 miliona, a gledanost na istorijskom minimumu

Politika

Radio televizija Vojvodine, pokrajinski javni servis, u prethodne 4 godine poslovala je sa gubitkom od 6 miliona evra, a istovremeno je gubila i gledanost. Udeo gledanosti tokom prethodnog meseca iznosi sveg 0.3 odsto i nalazi se na istorijskom minimumu.

Ovim navodima oglasio se predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke, Nebojša Novaković.

  • Javnosti dostupni podaci o gledanosti RTV-a, ako ih prevedemo na ovaj naš „običan jezik, pokazuju da tu televiziju praktično niko više me gleda. Krivicu za to snose glavni urednik informativnog programa na srpskom jeziku i ostali koji kreiraju program. Dok je za gubitke odgovorno poslovodstvo, istakao je Novaković.

On je naglasio i da je sadašnje rukovodstvo na tu funkciju došlo nakon promene Pokrajinske vlade 2016. godine i da od tada RTV beleži konstantan pad u svim segmentima.

PO DS se zalaže za hitnu smenu poslovodstva i urednika Radio televizije Vojvodine, imenovanje stručnih i odgovornih ljudi na sva rukovodeća mesta u sistemu te javne medijske ustanove i racionalizaciju rashoda u cilju smanjenja gubitaka. Vojvođanske demokrate se takođe zalažu i za reafirmaciju zahteva i predloga pokreta „Podrži RTV“ koji se pre pet godina suprotstavio otimanju pokrajinskog radija i televizije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.