DS: Vučić da podnese ostavku – nije dostoja nda bude šef države

Izbori 2022

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije „dostojan“ da obavlja funkciju šefa države jer je zbog povezanosti s kriminalnim krugovima „ucenjen“, što predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost zemlje.

  • Demokratska stranka godinama ukazuje na povezanost Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg okruženja s kriminalnim krugovima. Rezultat te saradnje je enormno bogaćenje porodice Vučić, njihovih kumova i saradnika, dok su mu kriminalci, poput grupe Veljka Belivuka, čuvali vlast, navodi se u saopštenju DS.

Ta stranka postavlja pitanje da li je Vučić, kada bezbednosne službe nekoliko država poseduju materijalne dokaze saradnje režima i kriminalaca u vidu njihove međusobne prepiske i snimaka najmonstruoznijih krivičnih dela, time ucenjen i čije je naloge, na štetu nacionalnih interesa, prinuđen da ispunjava.

  • Demokratska stranka poručuje da Vučić zbog svega navedenog nije dostojan da i dalje obavlja funkciju predsednika države, jer zbog povezanosti režima sa mafijom može biti ugrožena čak i državnost Srbije. Hitna ostavka Vučića je jedini čin koji Srbiju može bar delimično izvući iz kriminalnog blata i sramote u koju nas je uvukao režim, ističe se u saopštenju DS-a.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.