Dušan Nikezić: Neophodno da se svi ugovori sa UAE raskinu, a oteta imovina vrati u državno vlasništvo

Politika

Saopštenje potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića prenosimo u celosti.

„Kako je moguće da se u Beogradu na vodi samo jedan stan proda za 2,6 miliona evra, a država Srbija dobije ukupnu dividendu od 3,2 miliona evra u godini za koju kažu da će „ostati upamćena kao zvanično najuspešnija u dosadašnjem poslovanju kompanije“?

Dividenda od  samo 3,2 miliona znači da će nam biti potrebno 625 godina da ovim tempom povratimo ulog od 2 milijarde evra u zemljištu, parama i infrastrukturi, po čemu se najbolje vidi koliko je ova investicija neisplativa za Srbiju.

Istovremeno, arapski partner je, od najavljenih 3,5 milijrdi evra, uplatio samo 80 miliona evra, dobio udeo od 68% u „najvećem gradilištu na Balkanu“ i već praktično isplatio ulog kroz dividendu, prihode od upravljanja kompanijom i kamatu na pozajmicu.

Zato za Arape ovo zaista jeste „projekat veka“ u koji nisu uneli ni pare, ni posebno znanje, ni tržište, a dobili su većinsko vlasništvo i pravo upravljanja nad ogromnom imovinom, dok je za Srbiju „šteta veka“, što su očigledno najbolje znali Aleksandar Vučić i Siniša Mali, pa im nije palo na pamet da stave svoj potpis na ugovor.

Nakon pune decenije sprovođenja međudržavnog sporazuma sa UAE, Stranka slobode i pravde odgovorno tvrdi da je svaki „dil“ koji je ova vlast sa njima napravila, od partnerstava u Beograda na vodi i Er Srbiji do prodaje PKB-a i Luke Novi Sad, štetan za Srbiju i zato je neophodno da se svi ovi ugovori raskinu, a oteta imovina vrati u državno vlasništvo.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.