Mesto: Beograd Datum: Sun Nov 27 13:30:47 CET 2022 Dogadjaj: POLITIKA – Konferencija za novinare potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića i generalnog sekretara Peđe Mitrovića na temu „Budžet za 2023. i Zakon o porezu na ekstraprofit. Fotoreporter: Milica Vučković Ličnosti: Dušan Nikezić Izvor: FoNet

Dušan Nikezić: SSP insistira da Telekom prekine krug zaduživanja i imenuje profesionalno rukovodstvo koje će stabilizovati poslovanje

Politika

Vladimir Lučić po poslovnim rezultatima sve više podseća na Miću Grčića, a u ekonomske udžbenike će ući kao sinonim za promašenu investiciju, pošto je Arena prava za Premier ligu platila 100 miliona evra godišnje, a istovremeno ostvarila gubitak od 107 miliona evra u 2022. godini.

Zato i ne čudi što se Telekom Srbija urušava kao kula od karata, za šta je najbolja potvrda katastrofalan finansijski rezultat u 2022. godini, u kojoj je ukupan prihod bio samo 984 miliona evra, dok su obaveze narasle na 2,64 milijarde evra, što je finansijski neodrživo.  

Državni vrh poslednjih 10 godina koristi Telekom za finansiranje kontrole medija i učvršćivanje političke pozicije SNS-a, a kada je potrošena Telekomova zarada, prešli su na zaduživanje, pa je za samo pet godina neto dug Telekoma porastao sa 0,3 na 1,84 milijarde evra, koje će na kraju vraćati svi građani Srbije.

Da situacija bude još gora, prihodi Telekoma se knjigovodstveno štimuju, pa je tako u 2022. gotovo polovina ukupnih zarada Telekoma, u iznosu od 78 miliona evra, preknjižena kao prihod firme, a sve kako bi se prikazao fiktivni poslovni dobitak.

Ovako neodgovornim poslovanjem, Telekom srlja ka bankrotu i zato Stranka slobode i pravde insistira da Telekom odmah prekine začarani krug zaduživanja i imenuje profesionalno rukovodstvo koje će stabilizovati poslovanje i odvojiti Telekom od neisplativih političkih projakata, jer će u suprotnom vlast uskoro i u Telekomu predložiti neku prodaju imovine i privatizaciju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.