Dva jubileja svestranog muzičara na Letnjoj sceni SKC-a – Koncert „Milan Petrović Kvarteta”

Kultura

Poznati pijanista, kompozitor i tekstopisac Milan Petrović, muzičar koji se podjednako uspešno bavi bluz, džez, fank i etno muzikom obeležiće večeras, u četvrtak, 29. jula na Letnjoj sceni SKC-a dve značajne godišnjice u svom stvaralaštvu.

Koncert „Milan Petrović Kvarteta” na Letnjoj sceni našeg SKC-a je ujedno jubilej, 25 godina njegovog samostalnog autorskog rada i desetogodišnjica postojanja njegovog kvarteta koji će nastupiti pred Kragujevčanima.

Milan Petrović je nastupao širom sveta kako samostalno, tako i sa „Milan Petrović Kvartetom”, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zđelar i Robert Gostinčar. Najveći dosadašnji uspesi ovog sastava su šest izdanja, turneje u Kini, Austriji, Rumuniji i svim zemljama regiona.

Ove godine, Milan Petrović obeležava 25 godina samostalnog rada i 10 godina rada kvarteta. Tim povodom objavljena je i kompilacija autorskih kompozicija „The Best of 2011-2021” objavljena u aprilu ove godine za izdavačku kuću „Jazz Fortnight” iz Skoplja i na njoj su zabeležene saradnje sa brojnim regionalnim muzičarima.

Neki od poznatih muzičara sa kojima je Milan sarađivao su: Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Dušan Bezuha, Bruno Mičetić, Sašo Popovski, Đorđe Maksimovski, Ermal Rodi, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić, zatim Ana Stanić, Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović, Diana Čerenšek, Vanja Danilović, Maja Klisinski i mnogi drugi.

U vreme pandemije kovid-19, „Milan Petrović Kvartet” nije prestao sa radom, nego je organizovao onlajn koncerte sa brojnim gostima. Početak koncerta je u 21 sat, ulaz je slobodan uz sve obavezne epidemiološke mere prevencije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.