Dve kragujevačke liste traže od GIK poništavanje lokalnih izbora zbog neregularne atmosfere (VIDEO)

Izbori 2023 naslov

Predstavnici dve liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ i „Nova snaga- Nikola Nešić“ zatražili su večeras poništavanje lokalnih izbora u Kragujevcu jer smatraju da su se odvijali u „nefer uslovima i neregularnoj atmosferi“.

Oni su večeras predali prigovor Gradskoj izbornoj komisiji i zatražili ponavljanje lokalnih izbora.

  • Srpska napredna stranka je podelila pre izbora 20.000 paketa, pre toga takođe određeni broj paketa, dolazilo je do kupovine glasova kod romske populacije i organizovanog izvođenja na izbore, do toga da je bilo migracija iz drugih delova naše zemlje i mi nismo znali kakva je stvarno situacija sa biračkim spiskom, sve je to bilo onemogućeno, rekao je novinarima kandidat za odbornika liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ Dalibor Jekić.

Dodao je da su spremni da zarad ljudi koji su im dali poverenje na izborima brane izborni rezultat u Kragujevcu i da traže da se izbori organizuju ponovo jer nije bilo fer uslova. Jekić je ocenio da je bio i jak uticaj nacionalnih medija na kreiranje izborne volje građana Kragujevca, a i nedovoljno prostora da opozicija predstavi svoj program.

Jekić je rekao da je sve to uticalo na to da opozicija napravi slabiji rezultat nego što bi bio u normalnim uslovima. On je istakao da opoziciji u Kragujevcu „malo fali da osvoji vlast u Kragujevcu“.

  • Apsolutno je bio prisutan izborni inženjering u gradu Kragujevcu koji je kreiran od strane SNS i koji je stvorio atmosferu nefer uslova za održavanje lokalnih izbora u Kragujevcu, rekao je Jekić.

On je uveren da su bili fer uslovi, SNS bi osvojila mnogo manje odborničkih mesta na izborima.

  • Kupovinom glasova, deljenjem paketa, uticajem preko sigurnih glasova kroz državna komunalna preduzeća oni su došli do ovog rezultata na jedan nečastan način, ocenio je on.

Kaže da je izborna volja Kragujevčana potpuno drugačija i ako bi uslovi bili fer SNS bi danas bila opoziciona organizacija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.