Energetika rekordan broj dana u blokadi

Ekonomija Grad

Kragujevačka Energetika nalazi se već 26 dana u blokadi računa, što je rekord u poslednjih 5 godina.

Kada je prvi put objavljena vest o blokadi računa većina komentara bila je da nije to prvi ni poslednji put, ali ostaće zapisano da je tokom mandata direktora Andreje Ilića i gradonačelnika Nikole Dašića postavljen novi rekord – traje već 26 dana bez najave kraja.

Akontacija zaposlenima preko zadruge od 01.06. isplaćena je nakon pisanja našeg portala, ali isplata 15.06. jos nije plaćena. Ta isplata akontacije isplaćena je tako što JKP Šumadija avansira isplatu agenciji za navodno svoje radnike (jer oba preduzeća radnike angažuju preko iste agencije), a agencija je isplatila akontaciju za radnike Energetike, jer nije bilo druge mogućnosti zbog blokade i time uvlači u svoje probleme druga gradska preduzeća. Zaposlenima Energetike isplaćena je varijantom sa fabrikom u državnom vlasništvu.

Blokada računa pravi probleme i prilikom drugih redovnih poslova, jer je većini vozila i radnim mašinama istekla registracija i sada ne može da se produži (čak i službeno vozilo direktora Ilića). Ugalj rudnicima nije plaćen, prevoznicima koji su ga prevozili takođe, remont stoji jer ne mogu da se plate repromaterijali, cevi, ventili…

Uz sve to, direktor za finansije i ekonomiku koji je predlagao rešenja za izlazak iz blokade nije dobio podršku direktora Ilića i sada će posle korišćenja starog i novog odmora otići iz firme.

Autor: RG Info

Tagovi:

1 thoughts on “Energetika rekordan broj dana u blokadi

  1. Ovo kako su isplaćene plate je protivzakonito. Nesposobno rukovodstvo smeniti. Radnicima dati zaradjeno a da li su i direktori zaradili to je diskutabilno. Promene su neminovne i što se pre urade biće manje štete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.