Epidemiološka situacija znatno povoljnija, vakcinisano 675 dece od 12 do 18 godina

Doba korone Društvo

Epidemiološka situacija u Kragujevcu značajno je povoljnija u odnosu na prethodne nedelje a od početka procesa vakcinacije, u tom gradu je dato nešto manje od 85.000 prvih doza i skoro isti broj drugih doza cepiva protiv korona virusa.

Kako je agenciji Beta rečeno u Domu zdravlja u tom gradu, tokom oktobra je u toj zdravstvenoj ustanovi pregledano 13.286 gradjana, u novembru 9.700 a u prvih 20 dana decembra 4.900 osoba.

Najavljeno je da će Zastavina ambulanta izaći iz kovid sistema 31. decembra pa će u Kragujevcu raditi samo jedna ambulanta za odrasle u nekadašnjoj zgradi „ATD-a“.

Do danas je u Kragujevcu vakcinisano 675 dece uzrasta od 12 do 18 godina a svi su primili cepivo proizvodjača Fajzer.

Po podacima kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, tokom prošle sedmice u osnovnim školama u tom gradu potvrdjeno je 20 slučajeva infekcije medju učenicima i četiri slučaja medju nastavnicima zbog čega četiri odeljenja rade po kombinovanom modelu, a dva sprovode nastavu na daljinu.

U srednjim školama u Kragujevcu, tri odeljenja rade po kombinovanom modelu.

Po poslednjim podacima, u tom gradu je potvrdjeno još 29 slučajeva infekcije od ukupno 56 novozaraženih u Šumadijskom okrugu za 24 sata.

Na bolničkom lečenju je 100 kovid pacijenata od kojih je desetoro na respiratorima.

Većina pacijenata ima lakšu ili srednje tešku kliničku sliku a više od 60 odsto hospitalizovanih je nevakcinisano.

U okviru pojačanog nadzora nad primenom protivepidemijskih mera, od 25. oktobra obavljeno je 5.016 inspekcijskih kotrola.

Izrečeno je 80 prekršajnih naloga uglavnom zbog nenošenja maske u zatvorenom prostoru ali je bilo i primera kažnjavanja kovid redara ili preduzetnika.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.