Farmaceutkinja Hristina Lazarević Milošević, osmislila je i razvila aplikaciju „Izbegni aditive“

Društvo Milica

Hristina Lazarević Milošević, osmislila je i razvila aplikaciju „Izbegni aditive“ koja je osvojila prvo mesto na Akademiji preduzetništva. Akademiju preduzetništva je uz podršku Kancelarije za mlade i Grada Kragujevca, realizovala Asocijacija za afirmaciju kulture.

Tim povodom, Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom organizovao je svečani prijem za Hristinu u zgradi Gradske uprave kome je prisustvovao i Andrej Balanč, osnivač i izvršni direktor Asocijacije za afirmaciju kulture.

Hristina Lazarević Milošević, inače magistar farmacije po struci, na ideju o aplikaciji došla je proučavajući sastav suplemenata koji su joj bili preporučeni u trudnoći.

  • Na ovu ideju sam došla tako što su mi tokom trudnoće preporučena tri suplementa koja su u sebi sadržala titandioksid, E171, a reč je o aditivu koji je dokazano genotoksičan. Igrom slučaja počela sam malo više da istražujem na tu temu, s obzirom na to da sam magistar farmacije, i tako je nastala ideja za ovu aplikaciju koja ljude može upozoriti o svim tim supstancama koje potencijalno mogu ugroziti ljudsko zdravlje. Aplikacija je zamišljena kao interaktivna koja može pomoći ljudima da dođu do što zdravijih namirnica i kozmetičkih proizvoda – kazala je Hristina.

Andrej Balanč, izvršni direktor Asocijacije za afirmaciju kulture kazao je bilo fascinantno pratiti kako je Hristinina ideja rasla i razvijala se uporedo sa njom tokom Akademije preduzetništva.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.