Festival amaterskih pozorišta u SKC-u

Kultura

Od 16. do 19. marta, u sali Prirodno-matematičkog fakulteta i u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac biće održan VIII Festival amaterskih pozorišta „Kulisa“. Studentski kulturni centar Kragujevac, ove godine organizuje festival pod sloganom „LJuljaj me nežno!“ Kao i do sada, festival je prilika da se publici predstave najnovija ostvarenja amaterske i akademske pozorišne produkcije Srbije i regiona. U takmičarskom delu programa naći će se šest predstava. Kao i prethodnih godina, odluku o predstavama u takmičarskoj selekciji doneo je selektor festivala Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj.

Na repertoaru su predstave „Ručni rad“ Glumačkog ateljea Doma kulture iz Čačka, „Crvena, seks i posledice“ Amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov Đekša”, Jaša Tomić, zatim Šekspirov „San letnje noći“ pozorišta „Milivoje Živanović” Centra za kulturu iz Požarevca, predstava „Kući“Akademskog pozorišta SKC iz Niša, „2:14“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja i „Srpska drama“ Siniše Kovačevića, u izvođenju Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić” iz Grabovca.

Odluku o najboljima donosiće dva žirija – Stručni žiri i Žiri učesnika.

Festival će otvoriti tribina “Zakulisni razgovori”, čiji će učesnici biti članovi oba žirija, a koja će se održati u Kontakt galeriji SKC-a. Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Kragujevac, kao domaćin festivala, revijalno će izvesti svoju predstavu „Autobus S“, u čast nagrađenih.

Kao prateći sadržaj festivala, na kraju svakog festivalskog dana, posle završetka druge predstave, biće organizovan Okrugli sto, takođe otvoren za publiku. Razgovor o izvedenim predstavama biće organizovan u Kontakt galeriji SKC-a. U muzičkom programu festivala predstavljamo lokalnu di-džej scenu – Shoomadisco i Nezoob.

Program VIII Kulise

četvrtak, 16. mart
18:00 Tribina Zakulisni razgovori
21:00 Srpska drama – Trsteničko pozorište i Dramski atelje KUD-a „Vuk Karadžić”, Grabovac

petak, 17. mart
18:00 Crvena, seks i posledice – Amatersko pozorište „Đorđe Damjanov Đekša”, Jaša Tomić
21:00 Ručni rad ili tajna jednog pisma – Glumački atelje Doma kulture Čačak
22:00 Muzički program – DJ Shoomadisco

subota, 18. mart
18:00 2:14 – Dramski studio mladih, Gradskog pozorišta Bečej
21:00 Kući – Akademsko pozorište SKC Niš
22:00 Muzički program – DJ Nezoob

nedelja, 19. mart
18:00 San letnje noći – Pozorište „Milivoje Živanović” Centar za kulturu Požarevac
21:00 Autobus S – Akademsko pozorište SKC Kragujevac

Pripremila: Snežana Milisavljević
Plakat: SKC Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.