Film „Gde je dom?” u Kontakt galeriji SKC-a

Kultura

Večeras, u petak, 24. septembra u 20 sati u Kontakt galerija SKC-a održaće se projekcija i razgovor o filmu „Gde je dom” Saše Perića.

Film „Gde je dom?” prikazuje sećanja dvojice mladića koji su veoma mladi dospeli u dom za nezbrinutu decu, na mesto koje je trebalo da za njih bude utočište od porodičnih problema. Dve decenije nakon dolaska u dom oni se prisećaju svog odrastanja pre doma, prvih utisaka dolasku u dom, kao i raznih iskustava koja su obeležila njihovo detinjstvo, ali i odnosa sa drugom decom i vaspitačima, i prepreka preko kojih su morali preći nakon započinjanja samostalnog života.

Kroz njihove priče prelama se jedan poseban pogled na odrastanje i porodicu, prijateljstvo i ljubav, patnju i usamljenost, hrabrost i istrajnost. Film su kreirali IGNIS produkcija i Beogradski centar za ljudska prava u sklopu projekta „Mladi u riziku od socijalne isključenosti”.

Režija: Saša Perić Autori koncepta i scenaristi: Demir Mekić, Saša Perić, Nebojša Petrović, Petar Mitrić Autor animacije: Nebojša Petrović Producenti: Nevena Nikolić, Petar Mitrić Kamera: Marija Momić Istraživački rad: Demir Mekić, Saša Perić, Nevena Nikolić Snimanje zvuka: Bojan Palikuća Dizajn zvuka: Maja Ćurčić Kompozitori: Marko Đukić, Maja Ćurčić Montaža: Miloš Korać Konsultanti: Slavica Milojević, Marko Glišić

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.