Formiran regionalni i gradjanski pokret “Šumadijski blok 21”

Politika

Regionalizacija kao preduslov razvoja Šumadije

Gradjanski pokret “Kragujevačka priča” osnovao je regionalnu političku organizaciju “Šumadijski blok 21”, u kojoj se nalaze predstavnici i organizacije svih gradova i opština Šumadijskog okruga.

  • Pre 2 godine u Kragujevcu smo formirali gradjansku, „Kragujevačku priču“, sa željom da okupimo sve istomišljenike i predstavimo gradjanima Kragujevca jedan drugačiji način političkog delovanja na lokalnom nivou. Sada, širimo ideju na čitavu Šumadiju. Ozbiljnog i krupnog razvoja nema bez regionalne i teritorijalne povezanosti. U prethodnoj godini razgovarali smo o tome sa predstavnicima drugih gradova i opština Šumadije, medju kojima ima ljudi koji se ranije nisu bavili politikom ali ima i aktivnih odbornika u svojim sredinama. Složili smo se da je neophodno formirati jedan jak, regionalni politički pokret kojem će focus delovanja biti korišćenje svih razvojnih potencijala, pre svega mesta i sredine u kojoj živimo i stvaranje jedne moderne i razvijene regije, Šumadije 21-og veka-istakao je Boris Kovačević.

Ispred Kragujevačke priče na konferenciji su se obratili i Nataša Buzadzić i Dejan Otašević. Buzadzić je navela da je Kragujevcu potrebna jedna ovakva priča, van stranačkih okvira, koja je usmerena na razvoj potencijala svakog od nas ali i bogatog nasledja u oblastima industrije, obrazovanja i kulture.

Nakon toga, javnosti su se predstavili i ostali osnivači, predstavnici svih gradova Šumadijskog okruga. „Šumadijski blok 21“ će činiti gradjani Kragujevca, Aranđelovca,Topole, Knića, Rače, Batočine i Lapova.

Skupštinski odbornici u svojim sredinama, Zoran Plećević iz Aranđelovca i Dragan Todorović Truman iz Knića pozvali su svoje sugradjane i Šumadince da se pridruže ideji stvaranja jake regionalne organizacije.

Tagovi:

4 thoughts on “Formiran regionalni i gradjanski pokret “Šumadijski blok 21”

  1. Prvo objasni kako na zadnjim izborima si bio nosilac bošnjačko crnogorske manjinske liste ,pa se prilepi uz SNS,a ovi tvoji bošnjaci prebegoše kod Rasima.Sada si za Šumadiju.Kažite ti ,Edis,Čairović za koga se vi zalažete posebno za Bošnjake,Crnogorce,Šumadince,Marsovce…ili zavisno od ličnih interesa zalažete se za sve.Vašem šibicarenju je došao kraj.
    Mislite da ste posebno pametni pa drž levo ,drž desno ko da više,ne vi ste grupa bez karakternih ličnosti,upitnih intelektualnih kapaciteta tj.PREVARANTI.

    1. Nisu Cico oni prevaranti. Postoji jedan bolji naziv za njihovo delovanje koji glasi „politička prostitucija“. Nekako se uklapa u njihov „politički program“ .

  2. Pa dal ste realni da ste fotografiju obradili u fotosopu da dodate da bude malo veca guzva, i da mislite da to nece niko da primeti. Aj sad igrica pogadjanja, kome na fotografiji fale noge, jer su mu samo glavu stavili u fotosopu. Ne da su prevaranti, nego su smesni prevaranti.

  3. Ovde više odgovara naziv „Naprednjački blok 21“. Boris je posle izbora prošle godine postao pomoćnik gradonačelnika i verovatno je osnivanje ove fantomske političke organizacije Dašićeva ideja. Ukapirao je da je osnivanje regionalnih i politički nedefinisanih organizacija (sa glupim i nerealnim programima) najlakši način da se razbije opozicioni blok u Kragujevcu i Šumadiji. Narodu je verovatno dosta dosadašnjeg besplodnog opozicionog delovanja SSP, NS, DS i ostalih, pa ga je lako zavesti nekim političkim šarenim lažama kao što je ova o regionalizaciji (treba reći da je ovo stara Dinkićeva politička šarena laža koju je i Verko koristio dugi niz godina). Kao pomoćnik-potrčko gradonačelnika Boris je bio logično rešenje za šefa ove fantomske organizacije. Kragujevčani sada samo treba da budu glupi i naivni pa da poveruju u ove Borisove budalaštine i eto cenzusa na narednim izborima. A posle ponovo u koaliciju sa SNS. A što se Šumadije tiče i priče o regionalizaciji…pa to će ostati za neki drugi vek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.