Gde je nestao Radomir Nikolić

Politika

Od trenutka kada se oprostio od fotelje gradonačelnika Kragujevca, Radomir Nikolić nestao je ne samo iz javnog života grada, već i sa političke scene, piše Nova.rs. Za razliku od Radomira, njegov otac Tomislav Nikolić kao bivši predsednik Srbije zvršio je, primećuje Nova.rs, na Dedinju, u vili koju plaćaju građani Srbije i sa zapravo izmišljenim nameštenjem u Kancelariji za saradnju sa Kinom i Rusijom koja se u tome baš i nije istakla.

Bivši gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić više nema nijednu stranačku funkciju u Gradskom odboru SNS-a, a na pitanje portala Nova.rs – da li se bivši gradonačelnik pojavljuje makar u prostorijama kragujevačkih naprednjaka, nije bilo odgovora, jer se na telefon u toj stranci niko ne javlja.

U javnosti je primećeno i to da je bivši gradonačelnik Kragujevca i nekadašnji prvi čovek Gradskog odbora SNS-a propustio i priliku da se sretne sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem na Vojnoj paradi u Kragujevcu, 28. juna.

Na tom događaju nije ga bilo ni među građanima, ni među stranačkim kolegama, a nisu ga videli ni novinari.

radomir nikolic krizni stab
Radomir Nikolić / FOTO: Aleksandra Petrović / Nova.rs
Na javnom događaju viđen u decembru 2020.

Jovanka Marović, urednica portala Glas Šumadije koji aktivno prati politička zbivanja u gradu, ističe da Nikolića nema u javnosti, a da je poslednji javni događaj na kojem se pojavio bilo otvaranje nadzemne garaže u Kragujevcu, u decembru 2020.

Kragujevac
Jovanka Marović, urednica portala Glas Šumadije Foto:Ivana Đorđević/Nova.rs
  • Radomir se nigde ne pojavljuje. Poslednji put smo ga videli na otvaranju nadzemne garaže u Kragujevcu, ali ni tada za Glas Šumadije nije želeo da daje izjave, ističe urednica portala Glas Šumadije.

Radomir Nikolić se retko oglašavao u javnosti i dok je bio na javnim funkcijama. Ponešto je imao da kaže i to isključivo u gostovanjima na Radio televiziji Kragujevac. To je jedini medij u gradu za čije funkcionisanje su se u “Radomirovo vreme” iz budžeta izdvajali milionski iznosi, dok sa druge strane, konkursi za sufinansiranje medija u Kragujevcu nisu raspisivani pod obrazloženjem da za medijenema para.

Tu tradiciju, bar u zakonskoj formi, prekinuo je novi gradonačelnik Nikola Dašić, koji je raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata. To je bio prvi konkurs za medije raspisan u Kragujevcu nakon punih 7 godina ignorisanja ove zakonske obaveze.

Dašić je prekinuo i tradiciju slabe komunikacije sa medijima. Za razliku od svog prethodnika, aktuelni gradonačelnik Kragujevca daje izjave i rado se pojavljuje u javnosti.

Ko ga se seća još?

Nova.rs piše da su Radomira Nikolića, osim stranke, zaboravili su i Kragujevčani. Uglavnom se ne sećaju njegove „vladavine“ i njegovih dela, poneko se seća nekih infrastrukturnih radova.

  • Nije mnogo bio u javnosti. Pamtim ga po asfaltiranju ulica. Dosta ulica se završilo dok je on bio gradonačelnik. Ali, nije on za politiku. Otac mu je bio bolji, kaže Kragujevčanin Mlađo Cvijović.

Kragujevčanka Dubravka Stojković ima drugačije mišljenje i smatra da se ništa spektakularno tokom njegovog mandata nje desilo.

Kragujevac
Dubravka Stojković, sagovornica iz ankete Foto:Ivana Đorđević/Nova.rs
  • Ništa se nije spektakularno desilo tokom njegovog mandata, makar mi što smo rođeni ovde nismo primetili. Tamo gde je trenutno čovek treba da doprinese nešto, on očigledno nije ništa doprineo, zaključila je ona.
  • Sumnjivo je kada neko tako misteriozno nestane iz politike, smatra devetnaestogodišni Kragujevčanin koji je želeo da ostane anoniman.

On ocenjuje da gradonačelnici inače retko doprinose gradu, a kako kaže ne zna ni ko je sada na funkciji gradonačelnika.

  • Ne mogu jednu lepu stvar da navedem da se izgradila u skorije vreme u Kragujevcu. Urađena je fontana u Velikom parku i ovde u centru, ali ne znam ni da li je to urađeno u Radomirovo vreme ili nekog drugog gradonačelnika, a ne znam ni ko je sada gradonačelnik. Često se čuje za gradonačelnike nekih drugih gradova, a za Kragujevac baš retko. Slabo sam čuo za Radomira, ne znam šta je uradio, a i fizički nema šta mnogo da se vidi šta je uradio, zaključuje mladi Kragujevčanin i dodaje:
  • Kada neko tako misteriozno nestane, uvek postoji određeni razlog za to. Svako ko je u politici teži da ostane u politici jer to je dobra voda u kojoj pliva. Kada neko jednostavno nestane sa političke scene, a niko ne teži da to uradi, onda se pitam čime se bavi po strani.

Ima i onih koji su na pitanja o bivšem gradonačelniku odgovarali sa „Politika me ne interesuje“, „Ne pratim Vesti“…

O Radomiru Nikoliću ni taksisti nisu bili raspoloženi da razgovaraju, a sve uz opasku jednog od njih da je najbolje da se priča o poslu, da se radi…

Ono što je izvesno je da je i danas vlasnik nelegalno izgrađene kuće na obali Save. Obećao je da će da je sruši još u vreme kada je njegov otac bio predsednik države. To se do danas nije desilo.

Nikolić je bio na funkciji gradonačelnika Kragujevca od 2014. do 2020. godine. Nakon njegove praktično smene, pričalo se da je za njega rezervisano mesto u diplomatiji, srpska ambasada u Kini.

To mesto je ostalo do danas upražnjeno.

O tome je, bar kada je reč o nameštenju Radomira Nikolića, prestalo da se priča, a do novinara je stigla i nepotvrđena informacija da mlađi Nikolić planira da se bavi proizvodnjom rakije.

Piše – Aleksandra Petrović, https://nova.rs/uncategorized/gde-je-nestao-tomin-mali-tata-na-dedinju-a-radomir/
Tagovi:

4 thoughts on “Gde je nestao Radomir Nikolić

  1. Takav lik, potpuno nesposoban i politički i profesionalno promašen, ne treba ni da se pojavljuje. Šest godina je Radomir Nikolić glumio gradonačelnika i ništa dobro ni pametno nije uradio za Kragujevac. Bio je i ostao „tatin sinčić“ kome je tata Toma poklonio čitav jedan grad da se u njemu iživljava postavljajući svoje nesposobne kumove, svastike, pašenoge i ostalu bratiju na najodgovornije funkcije. Unazadio je Kragujevac i građani će ga samo po tome pamtiti.

  2. Kako je sa političke scene nestao Radomir Nikolić isto tako će nestati i njegov kum Nikola Dašić. Nema tu razlike. Obojica su nesposobni i promašeni likovi koji su samo zahvaljujući Tomi Nikoliću i Vučiću dobili političke funkcije i postali gradonačelnici. Kada bi oni bili nosioci liste na lokalnim izborima (kao što je bio Verko) za njih verovatno ne bi glasali ni članovi uže porodice. Toliki im je „ugled“ u narodu (a verovatno i u SNS).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.