„Goran Rakić – Trag beskonačno” na dve lokacije Narodnog muzeja – Izložba i monografija kragujevačkog slikara

Kultura

Narodni muzej Kragujevac organizuje izložbu slika, crteža i kolaža Gorana Rakića, poznatog kragujevačkog akademskog umetnika i profesora na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Izložba se organizuje na dve lokacije, u Umetničkoj galeriji biće izložene slike, a u Malom likovnom salonu crteži i kolaži, u izboru i postavci Tatjane Milosavljević, muzejskog savetnika.

Istovremeno, Narodni muzej Kragujevac  je i izdavač monografije „Goran Rakić – Trag Bekosnačno” čiji je autor Tatjana Milosavljević i koja će biti promovisna na otvaranju izložbe. Na postavci su prikazane Rakićeve najnovije slike, crteži i kolaži nastali 2020. godine (na obe lokacije kragujevačkog Narodnog muzeja izloženo je preko 30 njegovih slika i 20 crteža i kolaža).

Otvaranje izložbe i promocija monografije održaće se u utorak , 19. oktobra 2021. godine u 19 sati u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja Kragujevac. Izložba crteža i kolaža u Malom likovnom salonu moći će da se pogleda nakon otvaranja u Umetničkoj galeriji. Obe izložbe trajaće do 10. decembra. Inače, izložba „Goran Rakić – Trag Bekosnačno” je i deo zvaničnog programa ovogodišnje manifestacije Oktobarskih svečanosti.

Foto: Narodni muzej Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.