Gordana Damnjanović i Dejan Nestorović: Palijativno zbrinjavanje obolelih od kancera je prioritet

Društvo

Na inicijativu menadžera beogradskog Centra za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu “BELhospice“ iz Beograda, Vere Madžgalj, u kabinetu članice Gradskog veća, dr Gordane Damnjanović, dana, 2. februara 2022. godine održan je radni sastanak, kome su prisustvovali, pored predstavnika Centra i načelnica Odeljenja za javno zdravlje i predstavnik civilnog sektora i član zdravstvene radne grupe u skupštini grada Dejan Nestorović.

Predstavnici “BELhospice“ centra su prepoznali grad Kragujevac, kao grad koji se već duži niz godina bori sa problemom zbrinjavanja pacijenata obolelih od karcinoma i stalnom aktivnošću vezanom za osnivanje Centra za palijativnu negu i posetili grad, sa idejom osnivanja nove kancelarije, sa jednim mobilnim timom, za pružanje besplatne usluge iz oblasti palijativne nege, po modelu “homecare“ i usluga edukacija kroz akreditovane programe, zašta je grad Kragujevac veoma zainteresovan.

Grad Kragujevac je prvi grad u Srbiji,koji je pokrenuo inicijativu za otvaranje regionalnog centra za lečenje palijativnih ili umirućih pacijenata u zadnjim danima života.Inicijativu za otvaranje centra ili zavoda,ovakvog tipa su podržali gradonačelnik Nikola Dašić,direktor Univerzitetskog kliničkog centra doktor Slobodan Milisavljević,kardiolog Goran Davidović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prioritet nad prioritetima u budućnosti,što se tiče zdravstva u Šumadiji,mora da bude palijativno zbrinjavanje teško obolelih od karcinoma,zaključeno je na sastanku u skupštini grada Kragujevca.

Tagovi:

1 thoughts on “Gordana Damnjanović i Dejan Nestorović: Palijativno zbrinjavanje obolelih od kancera je prioritet

  1. Ono kad hoces da budes u novina makar strane nemale dodira po struci… ali ni realni osnova. Svasta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.