GRADSKO VEĆE KRAGUJEVCA ZASEDALO PRVOG JANUARA: BROJ GRADSKIH UPRAVA SA 13 SMANJEN NA PET

Društvo Grad

Od 1. januara počela je da se primenjuje nova Odluka o organizaciji gradskih uprava. Umesto dosadašnjih 13, nakon reorganizacije, broj gradskih uprava je smanjen na pet. Novom podelom rada formirane su: Gradska uprava za poslove organa Grada, Gradska uprava za javne prihode i inspekcijske poslove, Gradska uprava za razvoj, Gradska uprava za društvene delatnosti i poslove sa građanima i Gradska uprava za zajedničke poslove.
Na sednici Gradskog veća održanoj 1. januara, nakon sprovednog konkursa, za načelnika Gradske uprave za poslove organa Grada na period od pet godina, imenovana je Jelena Bojović diplomirani pravnik, a za zamenika Nataša Petrović, takođe, diplomirani pravnik. Rešenjem Gradskog veća za načelnika Gradske uprave za javne prihode i inspekcijske poslove postavljena je diplomirani pravnik Zorica Avramović, a za zamenika Jelena Lukić, diplomirani pravnik. Načelnik Gradske uprave za razvoj je diplomirani ekonomista Predrag Pantić, a zamenik Zoran Đorović, specijalista strukovni politikolog i diplomirani ekonomista. Nikola Ribarić, diplomirani pravnik, imenovan je za načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti i poslove sa građanima, a dužnost zamenika obavljaće Gordana Marković, diplomirani fizičar. Rešenjem Gradskog veća za načelnika Gradske uprave za zajedničke poslove postavljena je Nataša Pešić – Radosavljević diplomirani ekonomista, a za zamenika Danijela Drobnjak, diplomirani pravnik.
Nova organizacija rada, prema rečima gradonačelnika Radmira Nikolića, rezultat je potrebe da se postigne maksimalna efikasnost i ekonomičnost u obavljanju poslova iz delokruga uprave, uz veći stepen kontrole i odgovornosti. Imali smo 13 uprava zbog toga što smo prepoznali brojne probleme u funkcionisanju Gradske uprave, pa smo hteli da u skladu sa tim problemima definišemo i timove ljudi koji će te probleme da srede. Problemi su rešeni i sada smo koncipirali upravu tako da se nova organizacija poklapa sa vrstom posla. Mi ovo odavno imamo u planu, ali je sada sazrelo i vreme da se organizacija rada menja, poručio je Nikolić.
Inače, Kadrovskim planom zaposlenih u stručnim službama i posebnim organizacijama, koji su odbornici gradskog parlamenta usvojili na skupštinskom zasedanju 30. decembra, a koji je stupio na snagu 1. januara, planirani broj zaposlenih u 2020. godini iznosi 566.

Tagovi:

2 thoughts on “GRADSKO VEĆE KRAGUJEVCA ZASEDALO PRVOG JANUARA: BROJ GRADSKIH UPRAVA SA 13 SMANJEN NA PET

  1. Zar je Glas Šumadije jedini opozicioni sajt počeo da cenzuriše komentare ? Niste objavili moj komentar o Upravama. Pa nije valjda i vas neko sa lokala spomzoriše , pa birate šta objavljujete ? Koliko sam pročitao, drugi vas i psuju u nekim drugim komentarima, pa ih ne cenzurišete !!!

  2. Zašto ne objavite moj komentar. Da li znate da je tako pravo na komentar mene kao čitaoca opozicionog sajta ugroženo ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.