Grbović: Važnost razgovora sa građanima, u Kragujevcu postoji realna šansa da dođe do promene vlasti (VIDEO)

Politika

Danas je, u pešačkoj zoni Kragujevca, Pokret slobodnih građana organizovao susret sa Kragujevčanima. Sa građanima su razgovarali rukovodioci i poslanici Pokreta, na čelu sa predsednikom Pavlom Grbovićem.

Za Glas Šumadije Grbović je rekao da je povod njegovog dolaska u Kragujevac tribina koja se tiče mentalnog zdravlja, čiji je specijalni gost, a da je sa predstavnicima lokalnog odbora iskoristio priliku da porazgovara sa građanima.

  • Smatramo da je to izuzetno važno, imajući u vidu da iako kampanja nije zvanično počela, proces osvešćivanja građana širom Srbije mesecima je u toku. Treba da koristimo svaki slobodni trenutak da što više vremena provedemo na terenu u razgovoru sa građanima pogotovu na onim mestima gde postoji realna šansa da dođe do promene vlasti, a Kragujevac svakako spada u prvu grupu prioriteta kada je o tome reč.

On je istakao da smatra da od 18. decembra Kragujevac može da postane „slobodan grad kao što je navikao da budeˮ. Kragujevčani su motivisani da učestvuju u tom procesu, smatra on.

  • Sedamnaestog decembra Srbija treba da donese vrlo važne odluke, to je dan kada treba da kažemo da li smo pristali i da li smo postali imuni na sva zla i nepravde koje se u Srbiji dešavaju svakog dana. Želimo da damo svoj doprinos u izgradnji jednog boljeg, prosperitetnijeg, modernijeg i pre svega pravednijeg društva. Čini mi se da je odgovor Kragujevčana vrlo sličan odgovoru i Beograđana, Novosađana i građana mnogih drugih gradova, a to je da su više nego spremni da u tim promenama učestvuju.

Na pitanje kako Pokret slobodnih građana izlazi na izbore, Grbović je naveo da će nastupiti na jedinstvenoj listi Srbija protiv nasilja zajedno sa svim drugim organizacijama koje su učestvovale u organizaciji protesta, kao i još nekim akterima poput vanparlamentarne stranke Srce.

  • To će biti ubedljivo najjača opoziciona grupacija i da će ona u mnogim mestima, nadamo se i u Kragujevcu, biti grupacija koja će u sledećoj godini biti vladajuća, zaključio je Grbović.
Novinarka: Sandra Solujić
Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.