I posle pet generacija, Mileševska ulica i dalje neasfaltirana (VIDEO)

Društvo Grad Video

Još jedna od neasfaltiranih ulica u Kragujevcu je i Mileševska, dugačka 96 metara, u prvoj zoni grada Kragujevca, u naselju Aerodrom. Generacije su se izmenile, ali se i dalje gazi po blatu, kako kaže jedna od sagovornica: „Pre 42 godine sam rodila sina u blatu, evo on i sada gazi po istom”.

Uzaludni su bili pokušaji stanovnika ove ulice da skrenu pažnju nadležnima, mnoga predizborna obećanja su čuli, ali ispred svojih kuća nisu ugledali asfalt do danas.

  • Ovo je neviđeni bezobrazluk da za šezdeset i nešto godina gradske vlasti ništa nisu preduzele. Od četrnaest kuća, u tri se promenilo pet generacija, navodi Zoran Filipović, meštanin Mileševske ulice.

Sagovornici naglašavaju da je svih četrnaest kuća pre 35 i 37 godina platilo građevinsko urbanističko zemljište.

  • Voleo bih da mi jednu stvar objasni neko ko je zadužen za gradske komunalne poslove, zašto se prosipa asfalt po uličicama dva, tri, pet metara širine, a ne znaju šta je plan i dozvola, kaže Zoran Filipović.

Vidno nezadovoljni, pojedini sagovornici navode da im sada asfaltiranje nije ni potrebno, deca su im otišla u druge gradove, u inostranstvo, nego da im je cilj da se o ovakvim propustima govori.

  • Osamdeset posto asfalitiranih ulica nije trebalo i nije smelo da se asfaltira pre Mileševske ulice, završava Zoran Filipović.

I njegova prva komšinica Marija Stanković ističe da su plaćene obaveze na ime sređivanja ulice kada se gradila kuća, ali da do dana današnjeg gaze po „lokvama”.

  • Hiljadu i jedan put smo se mi obratili raznoraznim funkcionerima, pred izbore su svi dolazili i obećavali biće do januara, do februara, do oktobra. Evo i danas mi ne možemo da uđemo u naša dvorišta preko ovog blata.

Mnogo puta čuli su odgovor biće, a kako kaže Marija, on ništa ne znači, a odgovor na pitanje našeg portala da li je u planu i kada asfaltiranje ove ulice nismo dobili od Gradske uprave za komunalne poslove do pisanja ovog teksta.

Video i fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

1 thoughts on “I posle pet generacija, Mileševska ulica i dalje neasfaltirana (VIDEO)

  1. Razvojni, napredi i smerni budzet grada Kragujevca svih ovih godina!
    Izbori su jedina sansa a legalna da se stvari menjaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.