Igor Janković iz Lepeničkog bulevara o sukobu sa radnikom „Energetike” i problemima višemesečnih radova (VIDEO)

Društvo Grad Video

Nakon pisanja Glasa Šumadije o Lepeničkom bulevaru, prošle nedelje postavljen je behaton u ovom delu grada, u kome radovi traju mesecima unazad, a posle ovog članka javio nam se čitalac po imenu Igor Janković, radnik u biciklističkoj radnji „Biciklica” iz istoimenog bulevara koji je želeo da nam ispriča svoju stranu priče i šta se sve događalo od avgusta meseca. Povod za naš razgovor bila je neprijatna scena koju je Janković imao sa radnikom „Energetike”.

Naime, prilikom prošlonedeljnog postavljanja behatona ispred Pio fonda kod biciklističke radnje, Janković je prišao da pita radnike da li imaju u planu da prilaz radnji vrate u prvobitno stanje, što je podrazumevalo betoniranje, naspianje, vraćanje betonskih delova, i tada je jedan od njih rekao kako nisu dobili informaciju od šefa za „takvo neko izvršenje”. Igor Janković je tada pozvao njihovog šefa, sa kojim je inače bio u kontaktu od početka radova, i pitao isto. Kada je dobio odgovor da je radnicima rečeno da sve izbetoniraju, vratio se do njih i preneo šta mu je rečeno, tada je došlo do negodovanja, „pokušali su da izbegnu posao”.

  • Prilikom moje molbe i obraćanja radniku Živku, on je fizički nasrnuo na mene, pokušavši da mi oduzme telefon, jer sam počeo da snimam šta se dešava u Lepeničkom bulevaru, u centru grada, gde sam jedva izbegao da telefon ne padne na zemlju i izlomi se. Udario me je po ruci i krenuo na mene, to je po meni neshvatljivo da čovek koji ima dva meseca do penzije može tako da se ponaša, možemo samo da se zapitamo šta je radio četrdeset godina, kada tako radi pred odlazak u penziju, priča Janković.

Na pitanje da li je nakon neprijatne situacije išao do Energetike i preneo šta se dogodilo, Janković kaže da je išao da pita u vezi sa radovima koji su, kako navodi, dužni da urade, a kada je u pitanju konkretni događaj sa njihovim radnikom, on se nije žalio „znam kakva je ta služba, imao sa iskustva sa njima od avgusta meseca, video sam šta se dešavalo, smatram da je ići kod njih i žaliti se bez advokata nemoguća misija, hvatati se ćora posla”.

Naš portal je pre četiri dana poslao pitanja „Energetici”, da li su upoznati sa ovim događajem i kako ga komentarišu, ali do pisanja i objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Igor Janković, inače višestruki prvak u biciklizmu i dobitnik Đurđevdanske nagrade 2021. godine, ističe da je od početka radova u Lepeničkom bulevaru imao problem, te da je bio prinuđen da odjavi radnju, jer je posao stao.

  • Od prvog dana nastali su problemi, jer nismo mogli da radimo onako kako smo radili prethodnih godina, morali smo posao da zaustavimo, mi smo imali razumevanja, sklonili smo se u stranu, čekali smo da radovi dođu do kraja, a taj kraj nije bio ni blizu za onoliko vremena koliko su oni obećavali i rekli da će sve to biti urađeno, navodi sagovornik.

Prilikom kopanja, rupe su bile ogromne, tako da nije mogao da priđe radnji, te je i za improvizovani prelaz morao da moli, kako kaže.

  • Radnja je postala neupotrebljiva, tek posle našeg jadanja oni su našli malo razumevanja i postavli nam prelaz, a onda je došlo do drugog problema, jer su mušterije mislile da je radnja zatvorena ili da smo se preselili, navodi Janković.

On, takođe, napominje da je imao razumevanje za njihove probleme, dok su ih oni zanemarivali, te opet ponavlja da su morali da odjave radnju, koja je još uvek odjavljena, jer im je posao doveden „u totalni minus”. Kaže da je njegova jedina namera da se o ovome progovori i da javnost „čuje šta se sve radi”.

Snimateljka: Jelena Nikolić
Tagovi:

1 thoughts on “Igor Janković iz Lepeničkog bulevara o sukobu sa radnikom „Energetike” i problemima višemesečnih radova (VIDEO)

  1. Cika sa radnjom i svi ostali privatnici neka lepo tuze Energetiku za izgubljeno dobit pa lepo neka plate. S’ druge strane ako ih dobiju a ne budu imali para (posto su navodno u blokadi) lepo izvrsitelju na naplatu pa neka se naplate preko lokala i ostalih poslovnih prostorija.
    Kako oni znaju da deru nas gradjane sada bi im trebalo vratiti bez trunke obzira iz razloga sto su umislili da su iznad zakona i da im se moze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.