Industrijski sindikat fabrike „Zastava oružje” demantuje navode iz saopštenja „Sindikalne organizacije”

Grad Politika

Danas (utorak, 29. septembar) u prepodnevnim časovima obajvili smo saopštenje „Sindikalne organizacije Zastava oružje”. Ubrzo nam je stiglo i saopštenje „Industrijski sindikat Zastava oružje” u kome se demantuju navodi iz prvog. Demanti „Industrijskog sindikata” poslat nam je još oko 15 sati ali zbog tehničkih nedostataka i mogućnosti nismo bili u stanju da ga odmah objavimo. Pošto je sve otklonjeno (na obostrano zadovoljstvo kako njihovo, tako i naše) saopštenje i demanti „Industrijskog sindikata” koje je potpisao predsednik Dragan Milosavljević objavljujemo u celini:

Saopštenje povodom vašeg teksta pod nazivom „U „Zastavi oružju” smenjuju rukovodioce zbog članstva u Samostalnom sindikatu tvrde sindikalci te fabrike”

Naime, nanovo zgroženi plasiranjem neistinitih i neproverenih informacija a plasiranih uvek od jedne te iste osobe, moramo da Vas podsetimo na novinarsku etiku da je istina uvek ispred i iznad svega!

Lako su proverljivi navodi koje je gospodin Dragan Ilić izneo na Vašem portalu a činjenice su surove i jednostavne.

Odluka menadžmenta fabrike da se smene rukovodioci ne pije vodu „da je samo zbog toga što su članovi Samostalnog sindikata i što, uprkos pritiscima, nisu hteli da se iščlane iz Samostalnog sindikata i učlane u Industrijski„ istina je mnogo pragmatičnija. Smenjen je samo upravnik Kalionice jer očigledno ne vlada situacijom u svojoj celini. U noćnoj smeni su zaposleni bili pod uticajem alkohola u radionici koja se bavi specijalnim procesima veoma bitnim za kvalitet proizvoda. Članstvo u bilo kom sindikatu nema nikakve veze za smenom pomenutog. Sem toga, u dužem vremenskom periodu, rad u Kalionici nije bio na zadovoljavajućem nivou, kvalitet i produkcija su bili ispod svakog normativa a međuljudski odnosi su pretili eskalacijom. Konstantan sukob pomenutog upravnika sa nadređenim rukovodiocem zbog neizvršavanja delegiranih zadataka su bili svakodnevna pojava a to nema apsolutno nikakve veze sa članstvom u bilo kom sindikatu.

Takođe, molimo autora teksta da pita smenjene zaposlene da li ih i ko pritiskao da se isčlane iz Samostalnog a učlane u Industrijski sindikat?! Pa dokle više demagogije i laži? Slobodno vas pozivamo da dođete i proverite navode koji su objavljeni na Vašem portalu.

Kojim zakonskim aktom se zabranjuje premeštaj nekog zaposlenog na neko drugo radno mesto u okviru preduzeća? I ko Vas laže da kolektivni ugovor štiti člana skupštine od premeštaja? Pa kad su drugi članovi Odbora bili premeštani iz svojih celina Dragan Ilić nije reagovao. Kako je selektivna njegova istina…

I mi se pitamo ko je bio kandidat koji je doživeo debakl na izborima za zastupnika društvenog kapitala, jer nakon potrošenih miliona, pređašnih 95% a sadašnjih 38% glasova, e to je stvarno istorijski debakl Ilića.

Da li je Dragan Ilić napomenuo da smenjeni „ključni” rukovodilac ima još nekoliko meseci do penzije? A ako on ode razara se i fabrički sistem?! Kukala nam majka kukavna ako je to istina.

Određene smene koje se događaju u fabrici su normalna pojava za svako preduzeće jer svako treba da bude odgovaran za svoj posao, da bude nagrađivan ali i kažnjavan. 

Sramotno je da Dragan Ilić nezna ko su rukovodioci, a govori da su smenjeni, nekadašnji rukovodilac Marketinga je sadašnji Izvršni direktor, rukovodilac Transporta je Zoran Milošević koji i dalje obavlja svoju funkciju, itd., znači sve izmišljotina do imišljotine.

O nekom zaoštravanju situacije i konflikta rukovodstva sa radnicima fabrike nema govora, to je samo pokušaj jednog čoveka da se vrati na svoje stare demagoške pozicije koje rapidno gubi. Skupština Sindikalne organizacije Zastava oružje na kojoj će se sagledavati aktuelna situacija u fabrici, jedino može da posluži za neki koktel u obližnjim, njima poznatim i dobro posećenim objektima.  

29.09.2020.

Industrijski sindikat Zastava oružje

Predsednik Dragan Milosavljević

3 thoughts on “Industrijski sindikat fabrike „Zastava oružje” demantuje navode iz saopštenja „Sindikalne organizacije”

  1. Lep tekst, samo poslednja rečenica treba da glasi “ u NAMA poznatim i dobro posećenim objektima“.

  2. Evo i sindikalci sada mažu jedni druge. To će verovatno biti od velike koristi radnicima u fabrici. Ovi iz naprednjačkog poslovodstva su neizmerno srećni zbog toga jer se sada pokazalo da nijedan od ova dva sindikata ne vredi ni pola lule duvana. Idealna je ovo situacija za direktora i Nadzorni odbor. Dok se sindikalci bave sobom i tovare jedni druge, oni rade onako kako su zamislili i odlučili. Zavadi pa vladaj.

  3. Semsa je sluga Marjanovica,koji svakog dana potpisuje saopstenja koje Marjanovic salje meilom,kako bi Semsa potpisao.Inace nema traga da je ikada napisao prosto prosirenu recenicu.Industrijski sindikat je glasilo Marjanovica sto radnici prepoznaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.