Izložba koncertnih fotografija Lazara Jakovljevića učenika Druge kragujevačke gimnazije

Društvo Grad Kultura Milica


U susret ovogodišnjem Arsenal festu u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, početkom marta meseca, postavljena je izložba koncertnih fotografija Lazara Jakovljevića, učenika odeljenja 3/3, prirodno-matematičkog smera . Fotografije su nastale tokom prošle godine na najvećim muzičkim festivalima i koncentrima u Kragujevcu. Lazar obožava da svira gitaru, tako da je ljubav prema muzici i fotografiji uticala- na to da hol Druge kragujevačke ginmnazije krasi ova postavka koncertnih fotografija.

Izložba je produkt ideje koja se javila na vannastavnim aktivnostima i upravo zato smo sa Lazarom uz pomoć učenika Druge kragujevačke gimnazije i to odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za audiovizuelne i scenske sposobnosti odradili kraći intervju sa Lazarom.


Šta Vas je inspirisalo da se bavite umetničkom fotografijom?
• Ljubav prema fotografiji na mene je preneo moj otac. On se nekada bavio fotografijom. Dok sam bio mali , stalno me je vodio na festivale, gde je fotografisao. U međuvremenu je prestao da fotografiše, ali sam nakon par godina izrazio jaku želju da uzmem aparat u svoje ruke i da ja krenem da se bavim time. Već dve godine mi je to hobi.
Po čemu su Vaše fotografije prepoznatljive?
• Drugi mi kažu da na mojim fotografijama zapažaju jaku emociju i jarke boje. Verovatno su zbog toga upečatljive.
Koliko često posećujete festivale i koncerte na kojima nastaju Vaše fotografije?
• Jedan od mojih omiljenih festivala, koji se održava svake godine u Kragujevcu, je ARSENAL FEST. Takođe, redovno idem u Dom omladine gde se skoro svakog vikenda održava neki koncert, neko dešavanje, koji su veoma zanimljivi za fotografisanje.
Koji izvođači su Vaši favoriti ove godine na ARSENAL FESTU?
• Jedan od zanimljivih bendova, koji će nastupiti ove godine na Arsenalu je bend Dogstar , čiji je basista poznati glumac Kijanu Rivs. Pored ovog benda nastupa dosta domaćih pevača i bendova iz regiona: Bijelo dugme, Zdravko Čolić, Partibrejkersi… Dobra muzika, odlična atmosfera tako da bih svima preporučio da porodično dolaze jer je zanimljivo i bezbedno za sve uzraste.


Idejni tvorac izložbe koncertnih fotografija bila je Milena Čomić, profesorka engleskog jezika, od koje saznajemo da je najvažnije da prepoznamo želju i talenat učenika tokom vannastavnih aktivnosti.
• Izložba je jedna od aktivnosti sekcije Visual Arts Club, koju smo osmislili sa ciljem da se neguje ljubav prema umetnosti, podstakne kreativnost i promoviše znanje engleskog jezika učenika Druge kragujevačke gimnazije. Kada god primetimo da neko od njih izkazuje određene afinitete prema kreativnom radu, mi želimo to da podržimo, a Lazar je upravo jedan od njih. Naša želja je bila da ga podržimo i jako smo ponosni što je ovo njegova prva samostalna izložba.


Umetnost uvek ima neki cilj da impresionira, začudi, zadivi, a cilj ove uzložbe je još i da je vidi što više posetilaca. Zato pozivamo sve, koji su u mogućnosti, da to učine.

Đak reporter
Nađa Jovanović, 3/4

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.