Izložba nagrađenih likovnih radova

Kultura

U Galeriji Muzeja „21. oktobar“ u petak, 29. marta, biće otvorena izložba likovnih radova pobednika konkursa „Dosta su svetu jedne Šumarice 2023“. Posetioci mogu da pogledaju ovu postavku do 12. aprila.

Na likovnom konkursu „Dosta su svetu jedne Šumarice“ za učenike osnovnih i srednjih škola, osim individualnih nagrada, biće dodeljena i nagrada školi koja je poslala najkvalitetnije radove.

Ove godine je dobitnik, po odluci stručnog žirija, Arhitektonska tehnička škola iz Beograda, čiji su učenici i profesori uložili veliki trud i na ovogodišnju temu „Neću da budem broj“, odgovorili izuzetnim i autentičnim radovima. Školi će biti dodeljena specijalna diploma, a radovi njenih učenika će biti objavljeni u posebnom katalogu.

U programu koji će biti organizovan na svečanosti povodom dodele nagrada učestvovaće i učenici kragujevačkih škola. Učenici Prve kragujevačke gimnazije će se predstaviti literarnim radovima koji su ušli u ovogodišnji Zbornik literarnih radova istoimenog konkursa.

Manifestacija ”Dosta su svetu jedne Šumarice” je likovni i literarni konkurs za đake osnovnih i srednjih škola i organizovana je od 1976. godine u znak sećanja na učenike streljane 21. oktobra 1941. godine. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Kragujevac.

Pripremila: Lidija Kolarević
Info i plakat: Spomen-park „Kragujevački oktobar“
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.