Izložba slika Branislava Miokovića u „Kući Đure Jakšića”

Kultura

Večeras, u četvrtak, 18. novembra u 19 sati, u Galeriji „Kuće Đure Jakšića” biće otvorena izložba slika Branislava Miokovića.  

Radovi Branislava Miokovića, koji će biti izložene u ovoj Galeriji su deo legata u vlasništvu Galerije „Lazar Vozarović” u Sremskoj Mitrovici.

Umetnik, koji živi i stvara u Kanadi, Branislav Mioković, arhitekta po profesiji, a slikar po vokaciji, poklonio je svom rodnom gradu 21 sliku, ulja na platnu velikog formata, koje će odmah posle Sremske Mitrovice, videti i publika u Kragujevcu.

Formalno gledano, radovi Branislava Miokovića, slike su apstraktnih  pejzaža, ali su suštinski neistraženi, predeli unutrašnjeg bića autora, koji zastupa autonomnost slike i čistu likovnost. Vibrirajuće, u neprestanom pokretu  i talasanju, umetničke predstave Branislava Miokovića, uvlače posmatrača u svoje dubine, čineći živim tkivo slike.

Polazište je u vojvođanskoj ravnici, a ishodište u pejzažu duše, koji obuhvata sve postojeće i daje mu svoj unutrašnji smisao. Drugačije od svega viđenog, originalne, futurističke, slike Branislava Miokovića, svojom slojevitošću, otkrivaju bogatstvo svetova, nose bezbroj značenja i pozivaju na isto toliko odgovora.

Izložba Branislava Miokovića biće otvorena do 6. decembra 2021. godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.