Izložba slika Sylvie Kovjenić otvorena sinoć u „Mostovima Balkana”

Kultura

Izložba slika Sylvie Kovjenić „City. I find the beauty in silver” otvorena je sinoć, u četvrtak, 22. jula u Gradskoj galeriji „Mostovi Balkana”.

Umetnica Sylvia Kovjenić rođena je 1976. godine u Njukaslu (Newcastle), Južnoafrička Republika. Živi i radi u Beogradu. Od 1995 – 1999  provodi na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, Beograd, pohađa dva smera aranžiranje i nastavnik likovne kulture. Od 1999 – 2004  diplomira na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, smer zidno slikarstvo, odsek konzervacija – restauracija. Nakon diplomiranja odlazi u Nemačku gde provodi kraće vreme kao gostujući student na Umetničkoj akademiji u Diseldorfu (Kunstakademie Düsseldorf).

Član je ULUPUDS-a od 2005. godine sa statusom samostalne umetnice.

Izložba pod nazivom: „City. I Find the Beauty in Silver” u Gradskoj galeriji Mostovi Balkana, Kragujevac je njena 22. samostalna izložba. Predstavlja se sa 10 radova dimenzija 85 x 57 cm, tri rada dimenzija 100 x 70 cm rađenih kombinovanom tehnikom i akrilom na kartonu, slikom ulje na platnu dimenzija 100 x 70 cm i zidnom instalacijom sastavljenom od 32 dela ulja na papiru dimenzija 384 x 64 cm. Radovi su nastali u periodu od 2017. do 2020. godine.

Do sada je učestvovala na više od 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica više nagrada i pohvala za svoj rad. Izložba slika Sylvie Kovjenić „City. I find the beauty in silver” biće otvorena u „Mostovima Balkana” do 15. avgusta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.