Javna uprava po meri građana – jedan od prioriteta

Grad

U Gradskoj upravi Kragujevca danas je održana obuka pod nazivom”Ljubazna i nasmejana opština” namenjena zaposlenima koji su u direktnom kontaktu sa građanima. Reč je aktivnostima u okviru projekta „Obuka za državnu službu za 21. vek u Republici Srbiji“, koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu (NAJU). Službenicima Gradske uprave koji će pohađati ovu obuku u manjim grupama, obratila se Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Jedan od prioriteta desetogodišnjeg plana razvoja grada Kragujevca jeste javna uprava po meri građana, a jedna od mera koja će doprineti ostvarenju tog cilja je edukacija zaposlenih. U proteklom periodu smo dosta toga učinili na uspostavljanju sistema edukacije zaposlenih. Prethodne nedelje u poseti nam je bio direktor Nacionalne akademije za javnu upravu, Dejan Miletić koji je tom prilikom pohvalio grad Kragujevac kao lokalnu samoupravu sa najvećim brojem odslušanih obuka i dobijenih sertifikata u 2022. godini. U tom trendu nastavljamo i u 2023. godini. Danas započinjemo obuku „Ljubazna i nasmejana opština“ za službenike koji imaju direktan kontakt sa građanima. Cilj je da zaposleni koji rade sa građanima poboljšaju kvalitet usluge koju pružamo građanima kako bi bili zadovoljni ne samo službenici već i građani Kragujevca – kazala je Sanja Tucaković.

Obuka „Ljubazna i nasmejana opština” sprovodi se onlajn, preko platforme Nacionalne akademije za javnu upravu, a sprovode je sertifikovani treneri ove ustanove. Službenici Gradske uprave koji rade u direktnom kontaktu sa građanima pohađaće ovu obuku u malim grupama, narednih sedam dana, u veb učionici koja je prilagođena ovoj nameni, objašnjava Marija Šapić, načelnica Gradske uprave za ljudske resurse i zajedničke poslove.

3 thoughts on “Javna uprava po meri građana – jedan od prioriteta

  1. Ovo je interesantno kao da zivimo u Svajcarskoj a ne u KG 🙂
    U kom li su ovi svetu i na kojim… .

  2. Prvo da se opis ene da znaju da rade ono za šta primaju platu. E, onda da se kulturišu.

  3. Kakva uprava? Da se čovek pored ovih problema koje grad ima i inflacije, nemaštine koju gradjani jedva prezivljavaju začudi čime se ova uvažena većnica bavi. Sada zaposleni moraju da vežbaju osmehe. I to za više situacija. Neozbiljno sa Strane Šumadije ali takva je i vest i vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.