Jedni – „ne ponovila se ova godinaˮ, drugi – „bila je odličnaˮ: Doček Nove 2024. u Kragujevcu (VIDEO)

Društvo Grad

Uz zvuke kultnog kragujevačkog benda Darkshines, a potom i čuvene YU grupe, na Trgu Radomira Putnika, mnogi Kragujevčani ispraćaju staru godinu.

Nekima je godina za nama bila odlična, nekima dobra, uz napomenu da uvek može bolje: „Bila je dobra, ali nadamo se da će ova biti još bolja, samo dobro zdravlje, raspoloženjeˮ.  

  • Nije bila loša, dobio sam posao, upoznao sam devojku, možda će mi biti buduća supruga, kaže jedan od sagovornika.

Kada je reč o situaciji u zemlji i društvu u protekloj godini, on navodi da bi moglo mnogo bolje da bude, kaže da je potrebna medijska sloboda i demokratija.

Pojedini bi ipak hteli da je zaborave: „Užasna je bila po svemu. Bilo je dosta nesreća, tragedija, siromaštvo, ja sam nezadovoljanaˮ, kaže jedna od sugrađanki koja Novu godinu dočekuje na Trgu.

Jedan od mlađih predstavnika ističe da je godina bila uspešna, izazovna, ali se sve prebrodilo, te da se raduje 2024. godini. O tome kako ocenjuje sve ono što se događalo u našoj zemlji u toku godine, navodi: „Nije do društva, do nas je, kako mi reagujemo na situacije i na to šta se dešava, mi smo kreatori onoga što nam se događa u životuˮ.

Neke nove ljubavi rodile su se u 2023. godini, a tome svedoči mladi par iz Trstenika, oni kažu da im je godina bila dobra. Nadaju se da će se neke stvari u društvu popraviti, očekuju „neko bolje sutraˮ, jer ne žele da idu iz zemlje.

Snimateljka: Jelena Nikolić
Novinarka: Sandra Solujić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.