JKP Šumadija izvodi završne radove na rehabilitaiji ulice Dragoljuba Milovanovića Bene u MZ 21.oktobar

Servisne informacije

U drugoj polovini marta ove godine izvršena je rehabilitacija dela ulice Dragoljuba Milovanovića Bene u MZ 21. oktobar, a danas ekipe Sektora niskogradnje vrše završne radove u celoj dužini ulice.

Asfaltiranju su prisustvovali članica Gradskog veća za komunalne poslove Maja Angelovska, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Zorica Đorić sa saradnicima.

„U prethodnom periodu započeti su radovi u ovoj Mesnoj zajednici na rehabilitaciji i rekonstrukciji više ulica: Suvoborske, dela Kopaoničke i dela Jovana Petrovića Kovača. Nakon prve faze izvođenja radova u ovoj ulici, u dužini od 210 metara, na potezu od Bulevara kraljice Marije do skretanja za Durmitorsku ulicu, danas se nastavljaju radovi u dužini od 353 metara, na potezu od Durmitorske do Kopaoničke ulice, pa je ovim radovima trajno rešen problem meštana. Po završetku radova u ulici Dragoljuba Milovanovića Bene u punoj dužini, pristupiće se rehabilitaciji Deligradske ulice. U toku su radovi u zoni osnovne škole „Sranislav Sremčević“, jer je jedan od prioriteta grada Kragujevca u 2024. godini, unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima, pre svega prilagođavanje saobraćaja deci“, izjavila je Maja Angelovska.

Po rečima Marka Radisavljevića, asfaltiranju su prethodili pripremni radovi, izvršeno je skidanje postojećeg oštećenog sloja, izdizanje šaht poklopaca na kotu nivelete, popravka oštećenih ivičnjaka, ugradnja kamenog materijala i ravnanje podloge. Za postavljanje završnog sloja asfalta u punoj dužini od 563 metara, utrošeno je 620 tona asfaltne mase, a ukupna investiciona vrednost ovih radova iznosi oko 13,2 miliona dinara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.