Još jedno priznanje dr Vladimiru Jakovljeviću za promociju istraživanja u oblasti kardiovaskularnih nauka

Društvo

U Jodhpuru (Rajastan, Indija) je u toku drugi zajednički sastanak indijskih ogranaka dve najvažnije svetske organizacije u oblasti kardiovaskularnih istraživanja: International Society for Heart Research (ISHR) i International Academy of Cardiovaskular Sciences (IACS).

Na poziv organizatora, dekan Fakulteta medicinskih nauka prof. dr Vladimir Jakovljević, predsednik Evropske sekcije za kardiovaskularna istraživanja, održao je pozivno predavanje i dobio priznanje „Prof. Rakesh C. Kukreja oration award“ za promociju i istraživanja u oblasti kardiovaskularnih nauka.

Priznanje mu je uručio prof. Naranjan Dhalla, osnivač i doživotni Izvršni direktor IACS. Rezultati Centra za predklinička I funkcionalna istraživanja Fakulteta medicinskih nauka, koji okuplja veliki broj mladih istraživača, a kojim rukovodi upravo dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević, uveliko su prepoznati i priznati kako kod nas tako i u svetu.

U tome ide u prilog i činjenica da je upravo ovaj tim nedavno nagrađen visokim priznanjem Univerziteta u Kragujevcu – Svetosavskom nagradom.

Tekst i fotografije: Fakultet medicinskih nauka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.