Kako je Trg ljubavi postao trg smeća

Grad

U selu Drača postoji Trg ljubavi. Iako je zapravo samo reč o tabli sa ovim natpisom, za meštane ovog sela je i više od toga. Tablu je postavila, pisao je svojevremeno portal InfoKG, Nada Miladinović pre dve decenije, koja je na ovaj način tada želela da pomiri Dračane posvađane oko asfaltiranja puta u tom selu.

Meštani Drače su se složili, ali ne mogu sve sami, jer određene poslove bi trebalo da obavi i gradsko komunalno preduzeće.

Uz fotografije koje su poslali Glasu Šumadije Dračani kažu da su pre šest meseci meseci pokušali da dođu do predsednika mesne zajednie. Tražili su da se ulici dužine 300 metara postavi ulično osvetljenje i da se asfaltira ulica. Dračani kažu da u toj ulici, nakon svake veće oluje voda koja se sliva odnese sav kamen koji su sami kupovali i navozili tokom godina.

Ističu i da je „pozitivno“ što se broj meštana u toj ulici povećao tako da u njoj sada živi 15 porodica.

  • Sramota je da 300 metara puta niko ne može da uradi, imajući u vidu napredak zemlje, razvoj grada, kažu u Drači.

Meštani su sami organizovali akciju i prikupili 600 evra kako bi popravili put, ali pošto kanali ne postoje put je ponovo počeo da propada.

  • Nakon svih molbi došli smo do toga da neće ni ovo smeće da očiste. Postavili su dva kontejnera za 20 domaćinstava i dolaze jednom nedeljno ako ne zaborave, kažu Dračani.
„Projekat se realizuje je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora „
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.