Kako je urednica Radija Zlatousti važna pitanja za građane gradonačelniku Kragujevca postavljala vozeći ga u „Jugu“

Društvo Grad Politika
 • Ovo može samo Gordana Jocic tvorac termina „medijski tranvestit“, turi gradonačelnika Kragujevca u njenu Zastavu, prevoza gradom i obavi intervju!

Ovako je građanski aktivista i prijatelj mnogih kragujevačkih novinara, Fahrudin Kladničanin, prokomentarisao fotografiju (i najavu za intervju) urednice Radija Zlatousti Gordane Jocić na kojoj su, u njenom „Jugu“, ona, Miroslav Miletić „Iz glave“ i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Tom fotografijom Gordana Jocić je najavila intervju sa gradonačelnikom Dašićem, koji će na Radiju Zlatousti biti objavljen iz dva dela – u nedelju (24. april) tačno u podne i ponedeljak (25. april) u 12 i 30 sati.

I ne bi tu bilo ničeg neobičnog, da urednica nije gradonačelnika provozala kragujevačkim ulicama, a pitanja koja zanimaju Kragujevčane postavljala ispred objekata koji su poslednjih godina predmet interesovanja javnosti.

Da li popravka samo jednog prozora na zgradi starog Suda košta hiljadu evra, jedno je od pitanja koje je Gordana Jocić, u Vaskršnjem intervjuu postavila gradonačelniku Kragujevca. Pitala ga je i da li je u gradskoj dvorani „Šumadija“ nekada gledao Kusturičine filmove i hoće li možda Kragujevčani uskoro tu gledati Kusturicu.

Jedno od pitanja bilo je – ko je dozvolio gradnju Hotela Industrijal, šta će biti sa autobuskom i železničkom stanicom, ali i gde će biti podignut spomenik grupi SMAK.

Intervju traje dva sata a Gordana Jocić i gradonačelnik Nikola Dašić obišli su, pa gotovo ceo grad: Od gradske dvorane Šumadija, preko autobuske i železničke stanice, do Kneževog arsenala i gradske Tržnice.

Tagovi:

28 thoughts on “Kako je urednica Radija Zlatousti važna pitanja za građane gradonačelniku Kragujevca postavljala vozeći ga u „Jugu“

  1. Mislim da nije mogla da ih promaši pa da je Bojan Križaj. Mislim da je osećaj udara u rupu Yugom bio nezaboravan.

   1. Bez obzira on je seo u yugo što mnogi predhodni nisu smeli, jer on je čovek koji priča sa narodom i koji je mnogo više uradio za Kragujevac nego iko

   2. Kad vozite juga, sve lupa i klima, ne trebaju vam rupe. Jugo je namerno uzet kao prevozno sredstvo samo da se stekne lošiji utisak.

  2. Je li da te pitam, koliko te plaćaju ovi iz opozicije da iznosiš laži i da vređaš ono što je dobro?

  3. Zalažite se malo za svoj grad pa ćete imati bolje ulice. Nemojte samo da čekate na grad.

   1. Ivko, javi se sutra za sendvič.. Kako majke ti, da se zalažem? Da legnem kod štafete na raskrsnicu?

 1. A zašto bi se gradonačelnik brinuo za rupe ! Pa on vozi novi džip koji prelazi preko metar dubokih rupa ! A ove po centru su do 50 cm (kod Štafete nema ni 25cm što ste neki ). Živi kod majke i nema imovinu ! Baš ste slatki svo troje ! Skroman čovek ! 80 % novogradnje u Centru je sa dozvolama suprotnoi planu al on mučenik nema pojma o tome ! Samo je postavio za Načelnik Inspekcije Avramovićku koja ne šalje inspektore dok se drugačije ne naredu ! A Načelnica za urbanizam se ne razume u svoj posao da bi procenila da je maksimalna DOZVOLJENA širina objekta do ulice u centru je 20m. A 90% je 30-40m i to se sve izdaje legalno u Upravi za urbanizam i svi zadovoljni. Doduše dok ne dodje inspekcija iz Bgd ! A tad će smešni gradonačelnik da menja Načelnice jer kao nisu radile dobro! A u stvari treba sad da menja ako misli da i on ne bude odgovoran ! Mada ovo niko i ne čita! Pa nije ni bitno dok se ne bude krenulo sa istragama !

 2. Kragujevac ima odličnog gradonačelnika, koji se hrabro uhvatio koštac sa svim izazovima i koji će sigurno ovaj grad učiniti lepšim i boljim!

 3. Verujem da je nas gradonacelnik urednono odgovorio na svako pitanje, jer on je divan i kulturan covek.

 4. Jedan je Daske! Teško da bi drugi ovako iskreno, otvorenog srca razgovarali sa svojim sugrađanima! Zato mu i verujemo!

 5. Ne brinite za rupe, uveliko se grad popravlja, radi se kao nikada u poslednjih 20 gidina. Bice to na kraju sve dobro, ne brinitectoliko.

 6. To za prozor suda je dezinformacija koji plasira opozicija, kao i uostalom sve sto dolazi od njihove strane u javnost. A svedoci smo procvata grada u svakom smislu.

 7. Do sada smo imali priliku da gradonačelnika Kragujevca vidimo u mnogim emisijama, ali ovaj originalan intervju će verujem sve ostaviti bez daha. Znamo svi da je Nikola Dašić čovek kom je Kragujevac na prvom mestu, da je dosta odrađeno od kako ovaj grad on vodi.

 8. Ja ne znam u kom paralelnom univerzumu vi botovi živite, jedino što se u Kragujevcu radi je što se kopaju nove rupe i ostavljaju ili nepokrivene ili očajno pokrivene. A sve ostalo stoji, počevši od Tržnice preko one dve zgrade kod štafete koje kasne sa završetkom radova već 2-3 meseca, a i dalje te skele samo stoje ( a ne stoje besplatno)

 9. Kako i na koji način je moguće doći kod gradonačelnika na razgovor, do sada su svi pokušaji bili bezuspešni?

 10. Verovatno je po prvi put u zivotu potpuno otvorio oci i razbudio se, sto zbog rupa i truckanja, sto zbog juga, sto zbog saputnika i loseg vozaca

 11. Ja bih da pitam šta bi sa: FILUM, dvorana Šumadija, severna obilaznica, tržnica, centar izvrsnosti, kružni tokovi, stadion, vatrogasni dom, jezero Bubanj, jezero Šumarice, trg Radomira Putnika, novi bulevar, spalionica, Diznilend, deponija Vitlište, prečistač otpadnih voda, autobuska stanica, bolnica, UKC, 100 autobuska stanica, 360km kanalizacije i krečenje? A sad i podzemna garaža? On je u redu. Mi nismo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.