Klub akcijaša i volontera dodelio priznanja gradu Kragujevcu

Društvo

Klub akcijaša i volontera u Kragujevcu ove godine obeležava pet godina postojanja i rada. Tim povodom ova organizacija je gradu Kragujevcu uručila dva priznanja – specijalno priznanje za saradnju i doprinos u razvoju dobrovoljno organizovanog rada koje dodeljuje Klub i povelju, kao najviše priznanje Saveza učesnika omladinskih radnih akcija Srbije za podršku u realizaciji aktivnosti. Priznanja su u prostorijama Kluba akcijaša i volontera uručena predsedniku Skupštine grada Kragujevca, Miroslavu Petrašinoviću.

  • Uz izraženu zahvalnost zbog dodeljenih priznanja, predsednik Petrašinović je kazao da je Klub akcijaša i volontera Kragujevca jako značajna organizacija za grad jer su njihovi aktivisti uvek tu kad je potrebno urediti određenu zelenu ili drugu javnu površinu, parkove, dvorišta škola i odazivaju se uvek kada je potrebna pomoć. Članovi redovno učestvuju u uređenju Spomen-parka ,,Kragujevački oktobar“ pred održavanje oktobarskih manifestacija, u saradnji sa drugim organizacijama uređuju zelene površine oko spomen-obeležja, sa profesorima i učenicima Srednje stručne škole sređivali su dvorište oko ove obrazovne ustanove i značajno pomogli tokom pandemije, pružajući pomoć starijim i bolesnim sugrađanima. Društveni aktivizam članova Kluba akcijaša i volontera je značajan za grad jer doprinosi da Kragujevac izgleda lepše i bolje, poručio je predsednik Skupštine.
  • Sa gradom imamo odličnu saradnju od samog osnivanja. Zahvaljujući finansijskoj podršci kroz projekte, donatorskim sredstvima i članarinama, Klub akcijaša i volontera uspeva da već pet godina uspešno realizuje svoje poslove i zadatke, rekao je predsednik Kluba, Jovica Stanković i dodao da je Kragujevac primer grada koji podržava dobrovoljno organizovani rad zbog čega je od Saveza učesnika omladniskih radnih akcija Srbije i dobio povelju.

Uručenje priznanja je bila prilika da predsednik Skupštine – Petrašinović sa aktivistima Kluba razgovara o narednim aktivnostima i planovima organizacije, ali pogleda i stalnu postavku fotografija na kojima je obeležen istorijat akcijaštva u Kragujevcu.

Izložba je ranije bila postavljena u osnovnim i srednjim školama, kao i u Narodnoj biblioteci ,,Vuk Karadžić“, a sada je stalna postavka u prostorijama Kluba akcijaša i volontera, koje se nalaze u ulici Milivoja Bankovića Sićka 24, gde građani koji su zainteresovani mogu da je pogledaju, ali i da se priključe akcijašima.

Što se tiče aktivnosti, one su planirane za jesen, od septembra do kraja novembra, jer im je cilj da animiraju i u akcije uključe što više mladih – osnovaca, srednjoškolaca i studenata.

Izvor: Grad Kragujevac

Foto: Grad Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.