Ko kome u Kragujevcu „otima“ članstvo i ko je – POKS (VIDEO)

Izbori 2022 Politika

Sukob u okviru Pokreta obnove kraljevine Srbije između Mirka Čikiriza sa jedne i Vojislava Mihilovića sa druge strane, traje već neko vreme. Bivši gradonačelnik Beograda Vojislav Mihilović, ispred pokreta Nada, koji sem POKS-a čine i Demokratska stranka Srbije i više organizacija, biće kandidat za prvog čoveka glavnog grada na izborima 3. aprila.

Mirko Čikiriz je već pomoćnik gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića (SNS) za saradnju sa verskim zajednicama.

Razdor u Pokretu obnove kraljevine Srbije dobio je kragujevačku dimenziju kada je POKS-u pristupio Veroljub Stevanović, nekadašnji gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju.

Na današnjoj konferenciji za novinare Čikiriz je rekao da je POKS po snazi postao treća politička snaga u Srbiji, ali da je „dobijen nalog da se svede na nižu meru“. I da je Žika Gojković jedini „predsednik koga priznaje država“ a da je Čikiriz potpredsednik“. Za drugu grupaciju u POKS-u rekao je da je „kriminalna grupa“, koja je „strpala u džip“ i pretila mu „kompromitujućim materijalom“.

Čikiriz je ispričao i da neko zove članove POKS-a u Kragujevcu u ime Veroljuba Stevanovića:

  • Veroljub Stevanović se nekada malo i stidljivo deklarisao da je za monarhiju. Bio je i gradonačelnik Kragujevca, u više mandata narodni poslanik i ni jednom nije pomenuo ni kralja, ni monarhiju, ni Dražu. On i Voja Mihailović, kao gradonačelnici Kragujevca i Beograda, za moharhiju i Dražu nisu ništa uradili. Veroljub Stevanović ne može da donese benzin i zapali našu kuću, koju smo mi strpljivo gradili. On ima deset članskih karti i ni jedna nije monarhistička, rekao je Čikiriz.

Veroljub Stevanović u izjavi za Glas Šumadije kaže da dosta ljudi iz dela POKS-a u Kragujevcu koji, kako tvrdi, „prisvaja Mirko Čikiriz:

  • Zajedno za Šumadiju i ja pristupili smo koaliciji Nada. Vojislav Mihailović i ja sarađujemo od devedesetih, obojica smo bili potpredsednici Srpskog pokreta obnove i onog trenutka kada je Mihilović postao predsednik POKS-a, dogovorili smo se o saradnji.

Stevanović kaže da ne zna koju ću grupaciju POKS-a da prihvati Ministarstvo lokalne samouprave i podseća da je Zajedno za Šumadiju pre sedam godina prikupila 10.700 potpisa za formiranja stranke i da do danas do toga nije došlo, pa je ZZŠ tužila državu.

Koalicija Nada u četvrtak u 18 sati održaće tribinu u sali Skupštine grada a očekuje se dolazak i Vojislava Mihilovića i Miloša Jovanovića (DSS).

Tagovi:

4 thoughts on “Ko kome u Kragujevcu „otima“ članstvo i ko je – POKS (VIDEO)

  1. Čikiriz je isključen iz Poksa,proverom članstva utvrđeno je da je preko 500 članova napustilo stranku.Svaki dan iz Kragujevca zovu i uznemiravaju članstvo koje podržava predsednika Voju.Ko gubi ima pravo da se ljuti ali malo dostojanstva.

  2. Formirao Vučić, on će i rasformirati. Na prevaru su nastali i trajali dok su Žika i Mika uživali u funkcijama. Izgleda da im se fotelje ozbiljno drmaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.