Ko vozi Kragujevčane i da li je tender namešten

Grad Politika

U diskusiji o budžetu, a na pitanju besplatnih udžnenika, povela se diskusija o gradskom prevozu. Najpre je Veroljub Stevanović predložio da se za besplatne udžbenike sredstva prebace sa pozicije za drumski prevoz, za koji je predviđeno oko dve milijarde dinara a, kako je naglasio, „znamo da je to za kuma iz Obrenovca, iz Uba“ (predsednika IO SNS Darka Glišića javnost povezuje sa prevoznikom „Strela“, koja je na tenderu dobila gradski prevoz u Kragujevcu, prim. red).

  • Nisam na ovo mogao da dam amandman, jer mi niste dali vreme, rekao je Stevanović.

Nataša Jovanović je na to zaključila da opoziciji „smetaju uspešne prevozničke firme“.

  • Imamo firmu koja je, sa najboljim mogućim autobusima, došla u Kragujevac. Klimatizovanim, po najvišim standardima… Grad to plaća. I onda, dođu ovde neki neuki i izračunavaju koliko je pređeni kilometar. Poskupeli su energenti, rekla je Jovanović.

Odbornik grupe Za Kragujevac Znamo se, Milan Milosavljević, koji se bavi privatnim poslom koji ima veze sa prevozom, a za skupštinskom govornicom nije mogao da se seti iz koje stranke dolazi i kako se zove Nataša Jovanović, probao je da objasni kako se izračunava pređeni kilometar.

  • Sramota je da prevoz plaćamo 11 miliona, odnosno 260 dinara. Mi smo u Kragujevcu imali za prevoznika najveće transportno preduzeće u Evropi – Arrivu. Nas ovog trenutka voze prigradski autobusi. Tender koji ste sproveli bio je namešten, rekao je Milosavljević.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.