Koliko su partije u Kragujevcu prikupile potpisa podrške za parlamentarne liste kandidata

Izbori 2022 Politika

Političke stranke završile su sa prikupljanje potpisa podrške izbornim listama, čime je zvanično počela kampanja za predstojeće lokalne i parlamentarne izbore 3.aprila.

Kampanja za parlamentarne izbore trajaće 45 dana, a početkom marta bi trebalo da budu raspisani i predsednički izbori.

 Stranke i koalicije koje žele da se nađu na listiću za parlamentarne izbore treba da sakupe najmanje 10.000 potpisa građana.

Gradski odbor SNS-a u Kragujevcu,  za izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ sakupio je 2.034 potpisa, za nešto više od tri sata.  Svojim potpisom podršku izbornoj listi SNS-a dao je i šef izbornog štaba kragujevačkog SNS-a Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma.

Prikupljanje potpisa održano je i u prostorijama Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za izbornu listu „Marinika Tepić- Ujedinjena Srbija“ prikupljeno je oko 600 potpisa. U Šumadiji je, bez Lapova, Batočine i Rače, ova koaliciji je prikupila 1.054 potpisa. Stranka slobode i pravde u koaliciji je sa Demokratskom strankom, Narodnom strankom, Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i sindikatom Sloga.

Listu je predala i koalicija „Nada“, koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 25 udruženja građana, koji su u Kragujevcu skupili oko 1.050 potpisa.

Izborna lista će se zvati : „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“, a za narodne poslanike nalazi se devetoro kandidata, a najbolje rangiran od njih, na 13. mestu je Veroljub Stevanović.

Koalicija „Moramo“ takođe je u stranačkim prostorijama u Glavnoj ulici, u Kragujevcu skupila  611 potpisa za pretstojeće izbore.

Pored odbornika Skupštine grada Kragujevca Nikole Nešića u ime gradskog odbora Zajedno za Srbiju, koalicionog partnera „Moramo“, na listi je i doktor agronomije Oliver Nikolić, jedan od osnivača organizacije Zajedno za Kragujevac.

Gradski odbor SPS(Socijalistička partija Srbije) Kragujevac, skupila je 450 potpisa za podršku listi „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, koja će sa koalicijom SPS-JS-Zeleni Srbije učestvovati na parlamentarnim izborima.

Fotografija: Nikola Dašić, fejsbuk
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.