Koncert Adema Mehmedovića u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Kultura

Adem Mehmedović je do sada održao preko 3500 klavirskih koncerata, a kragujevačkoj publici predstaviće se u utorak, 20. februara u 20 sati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije

Klavir kao vremeplov” vodi nas na putovanje od etno zvuka iz Bugarske, preko klasike (Mocartov Turski marš-džez fantazija), preko romantičara do nekoliko poznatih dela za klavir od Šopena, Satija i Prokofjeva, u originalu, ali i u džez obradi (Kamiljo, de Falja, Korija…).

U drugom delu koncerta čućemo dela za klavir i elektroniku što je svojevrsni kuriozitet, jer takvu vrstu muzike nemamo često priliku da čujemo u našem gradu, pa se zato i trudimo da i taj žanr muzike prikažemo našoj dragoj publici.

Na koncertu pod nazivom “Klavir kao vremeplov” predstaviće nam se pijanista Adem Mehmedović. U njegovoj bogatoj biografiji stoji da se radi o ličnosti koja je obučena za različite muzičke žanrove, ali se pretežno bavi sviranjem klavira, komponovanjem i produkcijom svoje muzike. Bio je učenik muzičke škole u Kragujevcu, a diplomske i master studije završava na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Svoje obrazovanje nastavlja i na koledžu u Kini, Mocarteum univerzitetu u Salczburgu (Austrija), Berkliju (SAD), Ankari (Turska)… Za nekoliko svojih kompozicija osvojio je nagrade u Srbiji, Ukrajini, SAD-u, Španiji. Koncertirao je u više zemalja u Evropi, Aziji, SAD-u.

Fotografija: Plakat, Muzički centar Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.