Koncert holandskog ansambla ROktet

Kultura

U petak, 25. februara, od 20 sati, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, nastupiće holandski ansambl ROktet. Na programu će biti Afanasjev, Šostakovič i Medelson.

Ansambl ROktet, jedini stalni gudački oktet u Holandiji počeo je da osvaja publiku 2016. godine. Sastavljen od vodećih gudača Radio filharmonije, ovaj energični ansambl održao je mnogo sjajnih koncerata i nastupao uživo na radiju i televiziji. Debitantski album „Novoselje“ objavila je 2020. godine izdavačka kuća „Challenge Records International“. Ovaj album dobio je pažnju vodećih holandskih medija. Dve holandske radio stanice su ga proglasile Albumom nedelje i dobio je recenziju u novinama „TROUW“ sa 5 zvezdica. U januarskom izdanju 2020. istaknutog časopisa klasične muzike Luister, objavljen je intervju sa ROktetom, gde je ubrzo nakon toga album dobio recenziju sa 10 zvezdica. Uz divne kritike koje su se pojavile u francuskom „Diapason“-u i časopisu „American Music Guide“, ROktet nije prošao nezapaženo ni u stranoj štampi. Ansambl ROktet ima za cilj da izvodi kako postojeći repertoar, tako i da traži saradnju sa savremenim kompozitorima i mladim stvaraocima.

Članovi ansambla ROktet su: violina Joris van Rijn, violina Julija Hartig, violina Dimiter Tchernookov, violina Emi Ohi Resnick, viola Francien Schatborn, viola Frank Brakkee, violončelo Eveline Kraayenhof, violončelo Anneke Janssen.

Ulaz je slobodan, a rezervacije su obavezne putem telefona 034 334 264 ili mejla muzickicentarkg@gmail.com.

Piše: GTO
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.