Kragujevac dobija 400 000 evra za zapošljavanje

Grad

Kragujevac je među osam lokalnih samouprava u Srbiji koje će od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dobiti sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 400.000 evra za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, piše Tanjug, a prenose mediji.

Pored Kragujevca, sredstva će dobiti i Knjaževac, Pirot, Novi Pazar, Vranje, Bač, Vrnjačka Banja i Ćićevac, navodi se u saopštenju Nemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) u kom se dodaje da je sredstva u sredu odobrio resorni ministar Nikola Selaković.

Sredstva su odobrena nakon što su se opštine prijavile na Javni poziv za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, koji je bio otvoren u periodu od 3. do 24. oktobra ove godine.

U saopštenju piše da će osam jedinica lokalnih samouprava realizacijom inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, zasnovanih na podacima i u saradnji sa različitim akterima na lokalnom nivou, doprineti rešavanju i ublažavanju prepoznatih izazova na lokalnom tržištu rada i odgovoriti na potrebe teže zapošljivih nezaposlenih lica i društveno osetljivih grupa, a u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog položaja.

Ukupna vrednost bespovratnih sredstava za jedinice lokalnih samouprava obuhvaćenih ovom odlukom iznosi 387.993,02 evra.

Javni poziv realizovan je u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“, uz tehničku i finansijsku podršku Globalnog Programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“, koji u Srbiji sprovodi GIZ.

GIZ, koji ovaj program sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Komesarijatom za izbeglice i migracije, radi na održivoj integraciji u matično društvo i tržište rada kako povratnika tako i sveg lokalnog, ugroženog stanovništva.

Program finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, dodaje se u saopštenju.

piše: InfoKG
Tagovi:

1 thoughts on “Kragujevac dobija 400 000 evra za zapošljavanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.