Kragujevačka opozicija traži da konsultacije sa predsednikom Skupštine budu javne

Grad Politika

Nastavak sednice Skupštine Kragujevca, koja je počela 24. aprila, zakazan je za utorak, 14. maja. Predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović pozvao je šefove odborničkih grupa na konsultacije jer, kako je rekao za Glas Šumadije, „želi da proba da nađe zajednički jezik“:

  • I da sednicu nastavimo u jednom normalnijem tonu, u smislu da se o tačkama dnevnog reda diskutuje. Želeli smo da se diskutuje i o njihovom pedlogu, rekao je Momčilović.

Opozicija će prihvatiti da ode na konsultacije samo ukoliko bude dozovoljeno i prisustvo medija. To je uslov, koji je potpisalo svih 36 odbornika opozicionih stranka u gradskom parlamentu.

  • Razlog za ovakav uslov je izigrano poverenje i neispunjavanje dosadašnjih dogovora u vezi sa sednicom po hitnom postupku. Svi smo predstavnici građana, pa nema razloga da sastanci radnih tela, pa i sastanci sa šefovima odborničkih grupa budu dostupni javnosti, piše u dopisu koji su opozicioni odbornici uputili Momčiloviću i na koji čekaju odgovor danas do 15 sati.
Podsetimo, nastavak sednice gradskog parlamenta koja je bila prekinuta 24. aprila trebalo je da bude održan 10. maja, ali je zbog nedostatka kvoruma odložen za utorak, 14. maj. Vlast je zakazala nastavak sednice za 9 časova, ali se u sali nisu pojavili odbornici vladajuće koalicije koju predvodi Srpska napredna stranka.

Pre 9 sati šefovi opozicionih odborničkih grupa nisu otišli na konsultacije na koje je pozvao predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.