Kragujevačka opozicija: Vlasti neće odgovarati kada se ova tišina završi (VIDEO)

Grad Politika

Sednica Skupštine grada Kragujevca trajala je do kasnih sati noćas, a opozicija i danas nastavlja obraćanje ćutanjem. Procenjuje se da će zasedanje trajati najmanje dva dana, a opozicija očekuje – možda i duže.

Boris Kovačević zamenik predsednika odborničkog kluba Demokratska stranka Šumadijski blok 21 kaže da je ćutanje odgovor na činjenicu da vlast izbegava odgovor na pitanje zašto je privatnom vlasniku iz budžeta grada isplaćeno 296 miliona za zemlju koja je, tvrdi opozicija, u vlasništvu grada. Naglašava da su prošla vremena kada se mogu raditi takve stvari u gradu, a da niko na to ne reaguje ili da takva vest nestane za par dana.

Kovačević smatra i da su tvrdnje predsednika Skupštine grada Ivice Momčilovića da opozicija opstruira rad parlamenta, pokušaj vlasti da „pronađe opravdanje za svoje ponašanje“.

Dodaje i da su zahtevi opozicije poznati:

  • Imali smo jednu sednicu po hitnom postupku, drugu sednicu, prvu redovnu, pa još jednu sednicu, taj se zahtev još uvek nije našao na dnevnom redu. Mi smo bili vrlo jasni i konkretni sve vreme. Nama ne odgovara što tišinom prolaze sve ove tačke dnevnog reda koje su bitne za život Kragujevčana, a predstavnicima vlasti neće odgovarati kada se ova tišina završi, kaže Kovačević.

Odbornik pokreta Volim selo svoje Jovica Radovanović današnju sednicu prati iz skupštinskog hola, pošto zbog dve opomene ne može za govornicu.

  • Moje vreme nije ispoštovano i ja sam se usprotivio, pa sam dobio prvu opomenu. Odbornici vadajuće većine u Skupštini ponašaju se neprimereno, dobacuju, neukusno gestikuliraju… Upoznao sam predsedavajućeg sa tom činjenicom, što je on prećutao. Stavio sam naočare za sunce da bih pokazao da ne želim da gledam vladajuću većinu kako se neprimereno ponaša. Građani treba da znaju da se ova Skupština od strane vladajuće većine napravila velikim cirkusom i tako će biti sve dok se ne solidarišu sa opozicijom, priča Radovanović.

Podsetimo, prošle večeri oko 21 došlo je do manjeg incidenta u skupštinskoj sali. Najpre je fotografija opozicionih odbornika kako jedu, čija je prema njihovoj tvrdnji autorka odbornica vladajuće većine, završila u lokalnom tabloidu. Potom su odbornici opozicije fotografisali članove vladajuće većine u skupštinskim klupama, kada je došlo do verbalnog sukoba.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.