Kragujevačka priča i SDPS Rasima Ljajića potpisali sporazum o saradnji

Politika

Pokret Kragujevačka priča i Socijaldemokratska partija Rasima Ljajića potpisali su danas sporazum o saradnji.

Edis Durgutović, koji je u ime Kragujevačke priče potpisao sporazum sa liderom SDPS-a kaže za Glas Šumadije da im je namera da „stave Kragujevac u fokus, kako bi se ulagalo više u svim oblastima“:

  • Obećali smo Kragujevčanima da ćemo se boriti za moderan, evropski grad, ovo je jedan od koraka ka tom putu. Kragujevčani od ove saradnje mogu imati samo dodatnu korist, tako što će još jedna lokalna organizacija i grupacija insistirati i lobirati kod partnera u Vladi RS da sredstava i investicije budu upućene u Kragujevac, kaže Durgutović
  • Ovim sporazumom otvorena je mogućnost bliže saradnje i rada na zajedničkim ciljevima u budućnosti između dve organizacije, saopšteno je iz SDPS.

Ljajić je izjavio da njegova stranka nastavlja sa okupljanjem organizacija i pojedinaca koji dele vrednosti otvorenog, građanskog društva, multikulturalnosti i tolerancije.

  • Posebno me raduje činjenica da nam svakog dana prilaze građani, a posle Beograda i Vojvodine, ideje koje promovišemo dobijaju sve više saveznika i u centralnoj Srbiji. Kragujevac, kao jedan od najvećih gradova u Srbiji, u posebnom fokusu je naše pažnje, rekao je Ljajić.

On je konstatovao da SDPS, pored odlično organizovanog odbora u Kragujevcu, sad za partnera dobija i pokret koji je, kako je ocenio, „uživa značajnu podršku Kragujevčana“, a da mu je drago da su se dve organizacije lako razumele o zajedničkim ciljevima i stvarima se očekuju u budućnosti.

I Kragujevačka priča i Socijalidemokratska partija imaju u Skupštini Kragujevca svoje odborničke grupe. Pored Edisa Durgutovića, odbornici Kragujevačke priče su još Duško Čairović i Marija Stevanović. Dok SDPS, uz odbornike Ninu Vitorović i Slavoljuba Bradonjića imaju i pomoćnika gradonačelnika – Zorana Rajovića.

Odbornička grupa Kragujevačka priča formirana je u Skupštini grada u novembru 2019. godine.

SDPS u Kragujevcu čine bivši članovi Demokratske stranke, koji su 2017. godine formirali grupaciju „Jaka Šumadija“ i postali deo vlasti Radomira Nikolića.

Tagovi:

3 thoughts on “Kragujevačka priča i SDPS Rasima Ljajića potpisali sporazum o saradnji

  1. Opet Radomirovi „karantinci“ iz 2014 pokušavaju da prevare Kragujevčane. Pa još dolazi i Rasim da „pojača“ priču!! Svako iole pametniji vidi da je sve to u režiji SNS i da je „Kragujevačka priča“ ustvari naprednjačka priča. Niko normalan se neće upecati na ovu Edisovu šarenu lažu. Mislim da Kragujevčani nisu baš toliko blesavi.

  2. Ja mislim da nisi u pravu, ne samo Kragujevcani, velika vecina u Srbiji je blesava, cim se peca na 30e, i glasa ove prevarante i bitange, sa kupljenim diplomama!

  3. Tzv. Kragujevacka prica je najveca prevara prethodnih lokalnih izbora. Prvo su prevarili nas svoje glasace, jer su zvanicno bili manjinska bosnjacka lista sto su krili za vreme izbora. Usli su u gradski parlament sa oko 2% glasova, dok je za ostale cenzus bio 3%. Sada su prevarili i Rasima, posto vise nemaju podrsku ni 0,1 % biraca jer su ih svi napustili. Naravno, udomili su se u gradsku vlast, zaseli u fotelje, a glasace zaboravili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.