Kragujevački vatrogasci odleteli za Tursku

Društvo Grad

Od 27 pripadnika Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina, koji su danas iz Srbije odleteli za Tursku, koju je pogodio razorni zemljotres, osmorica su iz Kragujevca.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina, sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Iz Kragujevca su krenula osmorica pripadnika specijalističkog tima koji su, kaže načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović, već bili na terenima u Kraljevu i Makedoniji nakon zemljotresa.

  • Pripadnici Sektora za vanredne situacije – specijalistickog Tima za ruševine Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu su se uputili u Tursku da pruže pomoć ugroženom stanovništvu! Ovi hrabri ljudi, kragujevački vatrogasci, sa svojom opremom su direktnim letom krenuli u područje koje je najviše pogođeno zemljotresom. Srećno momci – ponos ste Srbije, Šumadije i našeg Kragujevca, poručuje Kočović.
Fotografije: MUP
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.