Kragujevčaninu vraćen auto ukraden u Grčkoj, služio za krijumčarenje migranata

Društvo

Jedan Kragujevčanin je samo pukim slučajem posle skoro mesec dana došao do svog automobila, koji mu je bio ukraden u Solunu. Auto je, navodno, korišćen za krijumčarenje migranata, a na parkingu na kojem je završio ima još kola sa srpskim tablicama.

Srpski turisti u Grčkoj ovog leta su postali meta kradljivaca automobila. Među njima je i porodica iz Kragujevca koja je ostala bez kola na povratku s letovanja.

Njima je auto nestao 4. jula sa parkinga ispred jednog tržnog centra u Solunu, a igrom slučaja vraćen krajem jula.

Kako je za N1 rekao vlasnik Siniša Gižarovski, automobil je korišćen za krijumčarenje migranata i pronađen je kod Kavale, a od momenta nestanka njime je pređeno oko 2.500 kilometara. Lopovi su u bekstvu od policije oštetili auto i napustili ga, a on je završio na parkingu.

Gde je njegov auto i kako da dođe do njega, ovaj Kragujevčanin ne bi znao da nije bilo neformalnog kontakta sa jednim grčkim policajcem, koji je i „srpski zet“. Od njega je i saznao za šta je vozilo korišćeno.

Novo iznenađenje usledilo je kada je došao na parking da preuzme auto. Kako kaže, u pitanju je policijski parking koji služi samo za automobile koji su korišćeni za krijumčarenje migranata, a na njemu je zatekao još vozila sa srpskim tablicama.

Zbog toga se odlučio da ih fotografiše i fotografije podeli na društvenim mrežama, u nadi da će ih vlasnici prepoznati i otići do njih.

Gižarovski napominje da ga niko iz grčke policije zvanično nije obavestio da mu je automobil pronađen i gde se nalazi. Mejl su mu, navodno, poslali ali on nikada nije stigao. Telefonskog poziva nije bilo.

Da nije bilo „srpskog zeta“ koji je na društvenim mrežama video vest o ukradenim kolima i prepoznao ga kasnije, policija bi zvanično čekala šest meseci da se vlasnik pojavi, a posle toga bi otišao na „doboš“.

Poslednju objavu o krađi automobila na stranici Grčka info objavila je jedna državljanka Srbije, čiji BMW X3 beogradskih tablica je ukraden iz ograđenog dvorišta u Kasandri. Ona je ponudila nagradu onome ko pronađe automobil.

N1 sa ovim pitanjem obratio Ministarstvu unutrašnjih i spoljnih poslova, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Autor: N.V.O.

Izvor: N1

Foto: Siniša Gižarovski

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.