Kvaka 23: Stagnacija i manifestacije (VIDEO)

Društvo Politika Video

Bez obzira na narativ da idemo u Evropsku uniju (EU), u suštini se ne zna šta je naša spoljna politika, izjavio je u intervjuu FoNetu predsednik Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Ivan Vujačić i upozorio da region odiše nestabilnošću.

Mada je nedavni izveštaj Evropske komisije o Srbiji malo „umiveniji nego ranije“, ko ga bude pažljvo čitao, videće da imamo stagnaciju u svemu, ocenio je Vujačić u serijalu Kvaka 23.

Kako je obrazložio, proces evrointegracija je vrlo spor, jer se ne ulaže dovoljno energije u nešto što bi trebalo da bude prioritet broj jedan. 

Zato se i javlja sumnja da postoje iskrene namere da se nešto stvarno preduzme, bez obzira na to što u EU trenutno postoji izvesna rezerva za „primanje članova i otvaranje procesa integracija na širem frontu“, naglasio je Vujačić.

On je u razgovoru sa Zoranom Sekulićem predvideo da nećemo moći dugo da forsiramo spoljnu politiku „četiri stuba“, koju je označio kao pretencioznu zato što je Srbija mala zemlja, i poručio da moramo više da se uskladimo sa EU, ako nam je cilj da „tamo uđemo“.

Fotografija: Aleksandar Barda, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.