Kvaka 23: Tri kamena u močvari (VIDEO)

Politika Video
  • Ne ruši se Aleksandar Vučić na Kosovu, već se na Kosovu ruše Srbija i njena budućnost, izjavio je u intervjuu FoNetu zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović i upozorio da je u pitanju opstanak države.
  • Tu koprenu sa očiju koja se zove Vučić moramo skloniti i videti da se ovde ne radi o jednom političaru, ma ko on bio, ocenio je Stefanović u serijalu Kvaka 23 i napomenuo da se divi onima koji o kosovskom problemu govore kao da se dešava u Mozambiku.

Kako je objasnio u razgovoru sa Zoranom Sekulićem, mora stalno da se govori o Kosovu zato što je to nerešeno pitanje, zato što status kvo ne funkcioniše i zašto što zamrznuti konflikt ne može.

  • Zato što vaši snovi, ljudi iz ekstremne desnice, o takozvanoj promeni međunarodne situacije znače da sanjate ruske tenkove na Dunavu, zaboravljajući kojoj državi ste verni, ali izgleda da to nije Srbija, nego da je to neka druga država, poručio je Stefanović.
  • Ovo nije stranačko ili ideološko pitanje oko kojeg ćemo mi dokazivati jedni drugima ko je šta uradio loše ili šta je pogrešio, mada toga ima mnogo, naglasio je on i ocenio da je  stav SSP prema problemu Kosova odgovoran i državotvoran.
  • Naravno da smo u opoziciji Vučiću i to najtvrđe moguće na svakoj temi, jer nema nijedne teme na kojoj se mi sa njima slažemo. Ali s druge strane, nismo opozicija svojoj zemlji, nismo opozicija Srbiji, predočio je Stefanović.

Kako je obrazložio, „ovo je pitanje da sačuvamo državu, pre svega narod i građane, da sačuvamo  Srbe na Kosovu i Metohiji da se više ne iseljavaju“.

  • Da naravno, ne priznamo nezavisnost Kosova i, naravno, da ne pomognemo i ne omogućimo Kosovu da bude član Ujedinjenih nacija (UN). O svemu ostalom moramo pregovarati, razgovarati, dogovoriti se, ma koliko to trajalo i ma kako teško bilo, rekao je Stefanović.
Fotografija: Zoran Mrđa, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.